Zavřít reklamu

Zdá se, že iPhone SE 3. generace, který si má svou premiéru odbýt již za pár týdnů, nebude tak lákavou koupí, jak se ještě donedávna zdálo. Vyplývá to alespoň z informací velmi dobře informovaného japonského portálu MacOtakara, kterému se o novém SE podařily získat nové informace. Ty mu měly poskytnout přímo dělníci z dodavatelského řetězce Applu, díky čemuž by měly být velmi přesné.

V souvislosti s iPhonem SE 3 se v předešlých týdnech kromě nasazení podpory 5G, výkonného čipu A15 Bionic či lepšího fotoaparátu spekulovalo rovněž o nasazení MagSafe konektoru pro přichycení magnetického příslušenství. Právě MagSafe totiž Apple nasadil kromě iPhonů 12 a 13 už i do nabíjecích pouzder sluchátek AirPods, kvůli čemuž naprostá většina zdrojů předpokládala, že port logicky dorazí i na nové SE. S ničím takovým však dle dělníků v dodavatelském řetězci nemáme počítat, jelikož jimi těla již vyráběných SE 3 nedisponují. 

Žádné překvapení ani u iPadu Air

Zdroje Japonců se rozpovídaly i ohledně nové generace iPadů Air, která by si měla svou premiéru odbýt právě spolu s iPhonem SE 3. Potvrzena byla konkrétně podpora 5G sítí spolu s nasazením čipu A15 Bionic, což jinými slovy znamená, že bude tablet stejně výkonný jako loni představené iPhony 13 (Pro). Na nedostatek výkonu si tedy novinka rozhodně stěžovat nebude a to dlouhodobě. 

Dnes nejčtenější

.