Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co jsme vás na našem magazínu informovali o tom, že AirTag posloužil k odhalení kradeného vozu a už tu máme další případ z kriminálního prostředí. Ten se tentokrát točí kolem potenciálního pronásledování oběti, kterému učinila naštěstí zavčas přítrž policie. O případu informoval první americký portál CTInsider. 

Podle dostupných informací chtěl AirTag ke sledování využít mladší muž z amerického Connecticutu, který se měl dopouštět mimo jiné domácího násilí na své partnerce a právě lokalizátor z dílny Applu mu měl zajistit ještě lepší dohled nad ní. Trýzněné partnerce však dle všeho došla nyní trpělivost a na svého partnera se rozhodla zavolat policii, která mimo jiné v jejím voze našla právě jeho AirTag, jenž do něj byl dle vyšetřovatelů umístěn pro účely jejího sledování. Muž má proto nyní na krku podezření z domácího násilí a sedí v cele, ve které čeká na soud. 

Svým způsobem se tak začínají naplňovat obavy mnoha uživatelů, kteří začali hned po představení AirTagů zpochybňovat jejich bezpečnosti právě v souvislosti s možností potenciálního sledování uživatelů. Na druhou stranu je ale dobré vidět, že jej lze ve výsledku využít i proti pachateli, byť by bylo samozřejmě daleko lepší, kdyby existovalo řešení, aby byl pro podobné věci zcela nevyužitelný. 

AirTagy můžete zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.