Zavřít reklamu

Jestli je něco Applu v souvislosti s AirPods dlouhodobě vyčítáno, jsou to jejich špatně řešené aktualizace. Kalifornský gigant sice pro svá sluchátka updaty firmwaru relativně často vydává, jejich instalace je však plně automatická, kvůli čemuž s ní mají mnozí jablíčkáři poměrně často problémy. Sluchátka bylo navíc až doposud možné zaktualizovat jen přes iPhone, což se však naštěstí s příchodem macOS 12.3 změní. 

V minulý týden vydané betě macOS 12.3 nalezli vývojáři rámec, který je právě za aktualizace AirPods zodpovědný. Následné testy pak ukázaly, že po připojení AirPods k Macu se sluchátka skutečně začnou aktualizovat, díky čemuž je tak celý aktualizační proces zase o něco přívětivější. Přeci jen, ne každý musí mít k Macu i iPhone, což však doposud znamenalo, že je o softwarové aktualizace AirPods ochuzen. To se ale naštěstí nyní změní. 

Bohužel, podpora aktualizace AirPods přes Mac je zároveň jedinou věcí, kterou se Apple rozhodl v souvislosti se svými ikonickými bezdrátovými sluchátky a zejména pak jejich aktualizačním procesem provést. Stále tedy chybí jakékoliv rozhraní, které by instalaci aktualizací usnadnilo, což jinými slovy znamená, že instalace jako taková bude s trochou nadsázky stále založena na automatizaci AirPods a tedy i s trochou nadsázky šťastné náhodě. Snad se ale Apple v tomto směru “pochlapí” a s aktualizacemi AirPods udělá něco alespoň v rámci iOS 16. 

Dnes nejčtenější

.