Zavřít reklamu

Tak dlouho jsme na ně čekali, až jsme se nakonec dočkali. I takto lze s trochou nadsázky popsat jednu z dalších novinek chystaného iOS 15.4, jehož první beta dorazila na vývojářské iPhony teprve včera ve večerních hodinách. Řeč je konkrétně o nových emoji, kteří sice v minulosti na iPhony mířily na podzim, ale u iOS 15 dělá Apple evidentně výjimku. 

V iOS 15.4 a dalších nových verzích OS Applu dorazí konkrétně více než 37 nových emoji, mezi kterými naleznete například salutujícího, roztékajícího se, hledícího přes prsty či neviditelného. Nechybí ale ani leknín, korál, hnízdo s či bez vajec, troll, vylévací se sklenka vody, skluzavka, pneumatika, laškovný emoji kousání do rtu nebo třeba fazole. Suverénně nejkontroverznějším emoji je pak těhotný muž, kterého nám Apple navíc nadělil hned ve dvou podobách. A ano, emoji je opravdu myšlena jako těhotný muž a nikoliv jako přejezený. Ověřit si to můžete přímo na webových stránkách Unicode Consortium, které nové emoji pro elektroniku schvaluje. Zkrátka a dobře, přidáni budou emoji, bez kterých jsme doposud skoro ani nemohli žít a zaručeně je celý svět potřebuje a využije – samozřejmě vtipkuji. 

Jak je již u emoji zvykem, je třeba počítat s tím, že nejen k možnosti je posílat, ale i zobrazovat je nutné nainstalovat si nejnovější systém, který je podporuje. V tomto případě se tedy bavíme o iOS 15.4 a dalších nových OS Applu, které jsou však zatím všechny dostupné pouze v rámci beta testování. To odhadem skončí zhruba za měsíc. Pokud byste však již nyní po nových emoji prahli, stačí si nainstalovat vývojářskou betu a je po problému. Jen počítejte s tím, že budou využitelní zřejmě jen pro vás – tedy v případě, že nikdo ve vašem okolí vývojářskou betu nemá, což je pravděpodobný scénář.  

Dnes nejčtenější

.