Zavřít reklamu

Jestliže sledujete pravidelně náš magazín, tak jste si zajisté před pár dny všimli článku, ve kterém jsme vás informovali o problému, který se vyskytuje u nejnovějších iPhonů 13 (Pro). Konkrétně se tento problém týká displeje, který může v (ne)určité chvíli jednoduše zrůžovět, což rozhodně u zařízení za několik desítek tisíc korun není nic příjemného. Postupem času vyplývá na povrch, že se s tímto problémem potýkají čím dál tím více. Podle dostupných informací by se naštěstí mělo jednat o pouhou softwarovou chybu, kterou Apple snad co nevidět opraví. Ještě nějakou dobu ale uživatelé s růžovými displeji budou muset zápasit. Pokud vlastníte iPhone 13 (Pro) a máte strach z toho, že se tato chyba projeví i u vás, tak v tomto článku najdete 5 tipů, co v takové situaci dělat.

Dejte o tom vědět Applu

Apple se snaží většinu závažnějších chyb opravovat co nejrychleji. Ještě rychleji však opraví vážnou chybu, se kterou se potýká velké procento všech uživatelů. Pokud se tedy i vám na iPhonu 13 (Pro) projevuje chyba, která způsobuje růžový displej, tak to nějakým způsobem nahlaste. Nejjednodušší je, pokud vezmete telefon a zavoláte přímo na zákaznickou podporu Applu, popřípadě do autorizovaného servisu či autorizované prodejny, kde o chybě dejte vědět. Jak už jsem zmínil v úvodu, tak chyba je podle dostupných informací naštěstí pouze softwarová, takže bude možné ji opravit, každopádně čím více uživatelů ji nahlásí, tak tím rychleji bude Apple konat. U nového problému je vždy nejdůležitější, aby se našel člověk, který ho začne řešit. Následně se ve většině případech ukážou další uživatelé se stejným problémem a chyba se začne medializovat, až se o ní dozví i samotný Apple.

Restartujte iPhone

Jestliže vám na iPhonu 13 (Pro) zrůžověla obrazovka, tak nejjednodušším řešením je, abyste provedli restart. Prakticky všem uživatelům se displej iPhonu po restartování vzpamatoval a zase nějakou dobu zobrazoval barvy správně, bez růžové barvy. Jedná se tedy pouze o dočasné řešení, avšak rozhodně je lepší párkrát za den iPhone restartovat, než abyste se museli dívat na růžový displej. Restartování můžete na vašem iPhonu 13 (Pro) provést velice jednoduše. Prvně je nutné, abyste podrželi boční tlačítko, společně s libovolným tlačítkem pro změnu hlasitosti. Následně se zobrazí rozhraní, ve kterém přejeďte prstem po posuvníku Vypněte přejetím. Následně dojde k vypnutí iPhonu, který pak znova nastartujete podržením bočního tlačítka. Celý proces restartu zabere jen pár vteřin.

Ujistěte se, že máte poslední verzi iOS

Na předchozí stránce bylo zmíněno, že jsou narůžovělé displeje způsobeny softwarovou chybou, a že ji Apple brzy opraví. Prozatím ale není úplně jasné, v jaké verzi iOS k opravě dojde. Za dveřmi je veřejné vydání operačního systému iOS 15.3, ve kterém by se oprava mohla objevit. Je ale nutné zmínit, že v poslední beta verzi iOS 15.3 ještě oprava této chyby k dispozici nebyla. Buď se tedy Applu na poslední chvíli podaří chybu opravit a s vydáním iOS 15.3 nebudeme mít za pár dnů co řešit, anebo si ještě počkáme o několik (tý)dnů navíc, a to na vydání další verze iOS. Tak jako tak, pokud tento článek nečtete ihned v den vydání, tak se přesvědčte, že máte nainstalovanou poslední verzi iOS. Toho docílíte jednoduše v Nastavení → Obecné → Aktualizace softwaru, kde aktualizaci vyhledejte a popřípadě stáhněte a nainstalujte.

Smažte nebo aktualizujte problémové aplikace

Zaregistrovali jste, že se vám růžový displej začne vyobrazovat po přesunu do nějaké aplikace, popřípadě po jejím opuštění? Pokud jste si odpověděli kladně, tak pro vás mám jednoduchý tip. Je-li to možné, tak tuto aplikaci až do vydání aktualizace nepoužívejte, abyste se chybě vyvarovali. Samozřejmě můžete zkusit přejít do App Storu a pokusit se o vyhledání aktualizace aplikace, avšak s největší pravděpodobností budete právě muset počkat na aktualizaci systému iOS. Jestliže se bez aplikace neobejdete, tak bude prostě a jednoduše nutné se smířit s občasným restartováním zařízení, abyste se narůžovělého displeje alespoň dočasně zbavili.

Obnovte tovární nastavení

V naprosté většině případů zmizí růžový displej po restartování iPhonu. Klidně je ale možné, že se některým uživatelům tato chyba projeví silnějším způsobem, a že nepomůže ani restartování. V takovém případě se můžete pokusit o obnovení zařízení do továrního nastavení s tím, že následně můžete zkusit obnovit iPhone ze zálohy. Do továrního nastavení je možné jablečný telefon převést v Nastavení → Obecné → Přenést nebo resetovat iPhone → Smazat data a nastavení. Následně se autorizujte a akci potvrďte. Jestliže nepomůže ani obnovení továrních nastavení, tak je pravděpodobné, že je narůžovělý displej způsobem chybou hardwaru. V takovém případě bude nutné iPhone reklamovat či vyměnit.

Dnes nejčtenější

.