Zavřít reklamu

Spotify aktuálně patří mezi nejpopulárnější hudební streamovací službu. Uživatelé a předplatitelé si ji pochvalují z hned několika různých důvodů. Primárně je ale Spotify známé svými algoritmy, které vám doporučují nové skladby. Je všeobecně známé, že jsou tyto algoritmy velmi přesné – dokonce ani Apple Music se jim nemůže rovnat. A pokud jste někdy měli možnost si vyzkoušet obě tyto služby, tak mi jistě dáte zapravdu. Spotify se každopádně neustále snaží Spotify vylepšovat a přichází s novými a rozšířenými funkcemi, které stojí za to. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 tipů a triků pro Spotify na iPhone.

Časovač pro automatické vypnutí

Patříte mezi jedince, kteří usínají se puštěnou hudbou či podcastem? Pokud jste si odpověděli kladně, tak určitě víte, že si přímo v rámci iOS můžete nastavit automatické zastavení přehrávání po určité době. Díky této funkci si můžete být jistí tím, že vám hudba či podcast nebude hrát celou noc a nebudete muset přehrávání vypínat ručně. Časovač pro vypnutí přehrávání si nově můžete nastavit také přímo ve Spotify, a to velice jednoduše. Při přehrávání klepněte vpravo nahoře na ikonu tří teček, a poté z menu vyberte dole možnost Časovač vypnutí. Pak už jen stačí si vybrat, po jaké době chcete přehrávání vypnout.

Šetření mobilních dat

Co se týče mobilních tarifů v Česku, tak v porovnání se zahraničními tarify je jejich cena opravdu vysoká, především tedy co se týče mobilních dat. Už dlouhou dobu nám je slibováno, že se s cenami něco udělá, aby byly přijatelnější a nižší – bohužel se ale stále jedná o pouhé sliby a skutek utek. Nemáte-li nějaký firemní tarif, tak je nutné, abyste mobilní data prostě šetřili, tedy pokud za ně nechcete utratit majlant. Dobrou zprávou je, že přímo ve Spotify najdete možnosti, s pomocí kterých je možné data šetřit. Stačí, abyste na hlavní stránce vpravo nahoře klepnuli na ozubené kolečko, a poté otevřeli sekci Data Saver. Zde už si můžete aktivovat samotnou funkci, kromě toho se zde nově nachází také nastavení pro šetření dat u videopodcastů.

Skupinová relace

Máte nějakého dobrého kamaráda, se kterým posloucháte stejnou hudbu, popřípadě stejné podcasty? Pokud jste si odpověděli kladně, tak si nejspíše stejné playlisty či podcasty pouštíte ve stylu tři, dva, jedna, teď – a poté spustíte najednou společně přehrávání. V rámci obsahu ve Spotify to ale jde o mnoho jednodušeji. Existuje totiž funkce, která se nazývá Skupinová relace, v rámci které je možné poslouchat stejný obsah s více uživateli. Skupinovou relaci aktivujete tak, že se přesunete do přehrávání, a poté vlevo dole klepnete na ikonu se zařízeními. Otevře se rozhraní, kde dole v kategorii Zahájit skupinovou relaci klepněte na Zahájit relaci, popřípadě Načíst a připojit se, pokud se chcete připojit k již aktivní relaci. Pak už jen stačí přátele pozvat, a to skrze sociální síť, anebo přes kód Spotify.

Získejte zpět smazané playlisty

Playlisty jsou pro mnoho uživatelů opravdu velmi cenné. A rozhodně se není čemu divit, jelikož mnoho uživatelů si své playlisty skládá přesně podle svého gusta po dobu několika dlouhých let. Člověk je ale bohužel ještě stále tvor omylný, takže se může jednoduše stát, že dojde ke smazání playlistu. V takové situaci vás nejspíše napadne klepnout na tlačítko Zpět, žádné takové ale na iPhonu ve Spotify nenajdete. Pokud se vám podaří playlist ve Spotify smazat, tak jedinou možností, jak ho obnovit, je přejít do webového rozhraní na stránkách spotify.com. Zde napravo nahoře klepněte na váš profil, a poté z menu vyberte Účet. V levém menu následně klepněte na možnost Obnovit playlisty, a poté proveďte jednoduše jejich obnovení.

Uvolnění místa v úložišti

Prakticky každá aplikace si ukládá různá data do mezipaměti, včetně Spotify. Některé aplikace mají v mezipaměti uložených pár desítek megabajtů dat, v případě Spotify se ale může jednat klidně o gigabajty, a to především v případě, že ho využíváte opravdu nadměrně. Pokud vám tedy dojde místo v úložišti, tak jednou možností, jak ho opětovně uvolnit, je smazat mezipaměť Spotify. Toho docílíte tak, že na hlavní stránce Spotify klepnete vpravo nahoře na ozubené kolo, a poté přejdete do sekce Uložení. Zde stačí stisknout tlačítko Vymazat mezipaměť a akci potvrdit. Popřípadě zde můžete udělat ještě jeden drastický krok, a to smazat veškeré skladby uložené pro offline poslech. V horní části si každopádně můžete v grafu zobrazit, jak Spotify úložiště iPhonu využívá.

Dnes nejčtenější

.