Zavřít reklamu

Je jedno, zdali se řadíte mezi mladší či starší čtenáře našeho magazínu. Asi všichni z nás měli alespoň jednou v uších drátová sluchátka. Pravdou ale je, že se drátová sluchátka v poslední době vytrácí – a rozhodně se není čemu divit. Uživatelé využívají čím dál tím více bezdrátová sluchátka, z jablečného světa konkrétně AirPody, které nabízí kromě skvělého zvuku také perfektní funkce, které dokáží zjednodušit každodenní fungování. Pro ovládání přehrávání hudby či hovorů stačí, abyste na AirPods poklepali, popřípadě abyste je stisknuli. Vrcholné AirPods Pro pak nabízí například ještě aktivní potlačení hluku, což se může v různých situacích hodit. Tím ale výčet funkcí rozhodně nekončí.

Jak na iPhone sdílet zvuk z AirPods

Pokud byste si před několika lety chtěli s kamarádem pustit do sluchátek stejnou hudbu, například v autobuse, tak bylo nutné, abyste si každý vzali jedno sluchátko. Co si budeme nalhávat, z hlediska pohodlí se nejedná o nic ideálního – vždycky se stačilo lehce pootočit a druhému posluchači jste sluchátko vyrvali z ucha. V případě, že vlastníte sluchátka AirPods, tak jdou všechny tyto trable s půjčováním sluchátka stranou. Součástí iOS je totiž funkce, díky které můžete jednoduše zvuk z AirPods sdílet na jiná jablečná sluchátka. Postup pro zapnutí sdílení zvuku je následující:

  • Prvně je nutné, abyste AirPody připojili k vašemu iPhonu.
  • Jakmile tak učiníte, tak na iPhonu otevřete ovládací centrum:
    • iPhone s Face ID: přejeďte prstem z pravé horní hrany displeje směrem dolů;
    • iPhone s Touch ID: přejeďte prstem ze spodní hrany displeje směrem nahoru.
  • Po otevření ovládacího centra klepněte v dlaždici pro ovládání přehrávání obsahu vpravo nahoře na ikonu AirPlay.
  • Tímto se ocitnete v rozšířeném rozhraní pro ovládání zvuku.
  • Zde už jen stačí, abyste pod vašimi AirPody klepnuli na možnost Sdílet audio…
  • Následně se zobrazí další okno, ve kterém už jen stačí vybrat AirPody, na které chcete zvuk sdílet.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu můžete tedy jednoduše sdílet zvuk z vašich AirPods na jiná sluchátka od Applu. Pro funkčnost sdílení zvuku je samozřejmě nutné, aby druhé AirPody byly v dosahu vašeho iPhonu. V opačném případě se vůbec nezobrazí v seznamu pro sdílení zvuku, popřípadě může docházet k výpadkům. Rozhodně se ale jedná o lepší a spolehlivější řešení, než kdybyste jako za starých časů museli druhé osobě půjčovat jedno drátové sluchátko. Co si budeme nalhávat, navíc k tomu nemusíte mít ani strach z hygieny, což je samozřejmě další negativum půjčování sluchátek. Sdílet můžete jakýkoliv zvuk, tedy nejen hudbu, ale třeba i pořady, podcasty a další.

Dnes nejčtenější

.