Zavřít reklamu

Ať už máte nějaký starší, anebo naopak novější iPhone, tak si můžete být jistí tím, že si na něm bez problémů zahrajete i ty nejnovější herní pecky. To samé se rozhodně nedá říct o konkurenčních zařízeních s operačním systémem Android, kde mohou mít s výkonem problém i některé novější a levnější kousky. iPhone je tedy na hraní her naprosto ideální, protože nemusíte mít strach z toho, že byste něco „nerozjeli“. Pojďme se společně v tomto článku podívat na celkově 6 tipů, jak si můžete hraní her na iPhonu ještě více zpříjemnit.

Vypněte všechny aplikace

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak u většiny iPhonů nebudete mít žádný problém s rozjetím jakékoliv hry. Avšak v případě, že chcete mít jistotu stoprocentního výkonu a skvělého požitku bez sekání, tak u pár let starých jablečných telefonů můžete vypnout aplikace, které běží na pozadí. Toho docílíte tak, že se přesunete do přepínače aplikací. Na iPhonu s Face ID stačí vyjet ze spodní hrany displeje kousek nahoru, u iPhonů s Touch ID pak dvakrát stiskněte tlačítko plochy. Následně přejíždějte prstem zdola nahoru po všech aplikacích, až dojde k jejich ukončení.

Režim Soustředění pro hraní her

Zatímco ještě před nějakou dobou jste režim pro hraní her museli řešit prostřednictvím aplikace Zkratky a automatizací, tak s příchodem iOS 15 tohle už neplatí. Součástí systému jsou totiž nově režimy Soustředění, ve kterých si můžete přesně nastavit, které aplikace vám budou moci odesílat oznámení, popřípadě kdo se vám bude moci dovolat – a mnoho dalšího. Pro vytvoření herního režimu přejděte do Nastavení → Soustředění, kde klepněte vpravo nahoře na ikonu +. Následně stačí, abyste si v průvodci herní režim nakonfigurovali. Po vytvoření si ještě můžete nastavit automatizaci pro automatické spuštění herního režimu po otevření vybrané aplikace či hry.

Nastavte si správně grafické předvolby

U některých her, především tedy u těch akčních – například PUBG apod. – je nutné se zaměřit na co možná největší počet snímků za sekundu. Pravdou je, že byste měli dokonce upřednostnit počet FPS před líbivým grafickým nastavením. U některých her si můžete přímo grafické předvolby upravit, v našem případě je snížit, čímž dosáhnete většího počtu snímků za sekundu. To oceníte mimo jiné u nejnovějšího iPhonu 13 Pro (Max), který nabízí ProMotion displej s adaptivní obnovovací frekvencí až 120 Hz. Možnosti pro změnu nastavení grafiky často najdete v nastavení hry (Settings), kde poté hledejte sekci s grafickým nastavením (Graphics). Je ale dosti možné, že grafické nastavení ve vaší hře nenajdete, jelikož se nachází jen v některých.

pubg nastavení grfiky

Vypněte stahování na pozadí

Většina her se v dnešní době hraje s nutností připojení k internetu – a je jedno, zdali se jedná o hru pro jednoho či více hráčů. Bez internetu si už prostě a jednoduše nezahrajete. V případě, že hrajete hry pro více hráčů, tak je nutné, abyste měli co možná nejstabilnější připojení. Ideální je, abyste hráli na domácí Wi-Fi, která nebude přetěžovaná, zároveň uděláte nejlépe, když budete hrát ve stejné místnosti, ve které se nachází router. Problém může nastat tehdy, kdy se iPhone rozhodne na pozadí stahovat například aktualizace aplikací. Pak může dojít k zasekávání hry, popřípadě rovnou k odpojení. Automatické stahování lze vypnout v Nastavení → App Store, kde v kategorii Automatická stahování deaktivujte AplikaceAktualizace aplikací.

Pozor na teplotu

Když začne iPhone, popřípadě jakékoliv jiné zařízení zatěžovat, tak se ve všech případech začne zahřívat. iPhone nedisponuje žádným aktivním chlazením, tudíž k ochlazování dochází pasivně, a to především skrze tělo – proto při hraní cítíte, jak je iPhone teplý, popřípadě rovnou horký. Problém ale může nastat v případě, že máte nasazený nějak obal. Ten totiž zhoršuje účinnost chlazení, jelikož teplo z těla nemá kam jít. To pak může zapříčinit vypnutí či omezení iPhonu kvůli teplotě, popřípadě může v extrémních situacích dojít ke zničení baterie. Zároveň k zahřívání dochází i při nabíjení telefonu, což je nutné brát v potaz. Při hraní tedy určitě sundejte obal či kryt z iPhonu a nebojte se si dát sem tam pauzu, ať si iPhone uleví.

iphone_vysoka_teplota4

Deaktivujte žádosti o hodnocení

Určitě už jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste hráli nějakou hru, popřípadě používali aplikaci, a z ničeho nic se vám na displeji objevilo dialogové okno, ve kterém vás vývojář žádá a udělení hodnocení a recenze. Pro vývojáře je zpětná vazba důležitá, aby mohl hru či aplikaci nadále vylepšovat. V určitých případech se ale tyto žádosti mohou zobrazit v nevhodný čas, popřípadě příliš často. Naštěstí ale existuje možnost pro deaktivaci zobrazování žádostí o hodnocení. Stačí, abyste přešli do Nastavení → App Store, kde dole pomocí přepínače deaktivujte možnost Hodnocení a recenze.

Dnes nejčtenější

.