Zavřít reklamu

Rodinné sdílení je speciální možnost od Applu, díky které si můžete vytvořit rodinu, a poté s ní sdílet různé služby, aplikace a další. Konkrétně můžete sdílet veškeré služby od Applu, tj. například iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade a další, kromě toho ale můžete sdílet i nakoupené aplikace. Díky tomu je možné měsíčně ušetřit hromadu peněz, tudíž pokud v rodině využíváte iPhone, tak rozhodně rodinné sdílení využijte – je zcela zdarma a přidat do ní můžete až šest členů. V tomto článku se společně podíváme na 5 tipů a triků pro rodinné sdílení na iPhonu.

Přidání nového člena

V případě, že již máte rodinu s uživateli založenou a potřebujete do ní přidat dalšího člena, tak samozřejmě můžete. Jednat se může třeba o rodiče, který si pořídil první iPhone, popřípadě o dítě. Pokud chcete přidat nového člena do rodinného sdílení, tak stačí, abyste přešli do Nastavení → váš profil → Rodinné sdílení. Jakmile tak učiníte, tak stačí pod přidanými členy klepnout na možnost + Přidat člena. Následně se vám zobrazí rozhraní, kde stačí klepnout na Pozvat lidi a novým členům odeslat pozvánky, které pak stačí přijmout. Popřípadě ve stejném rozhraní můžete také vytvořit nový dětský účet Apple ID, který je oproti tomu klasickému omezený.

Schvalování nákupů pro děti

Když už jsme na předchozí stránce nakousli ty děti, tak by vás mohla zajímat funkce pro schvalování nákupů pro děti. Co si budeme nalhávat, malé děti rády objevují svět a dřív nebo později při používání iPhonu narazí také na App Store. Zde se kromě aplikací zdarma nachází i ty placené. Jednoduše se může stát, že malé dítě tuto aplikaci nechtěně koupí. Pokud si však aktivujete schvalování nákupů pro děti, tak budete muset každý nákup schválit či zamítnout, což se určitě hodí. Pro zapnutí schvalování nákupů přejděte do Nastavení → váš profil → Rodinné sdílení, kde úplně dole klepněte na Schvalování nákupůprojděte průvodcem.

Využívání rodinného iCloudu

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak kromě ostatního můžete v rámci rodiny sdílet také iCloud. Nutno zmínit, že iCloud lze v rámci rodinného sdílení sdílet pouze v případě, že máte poslední dva nejdražší tarify, tedy 200 GB či 2 TB. U levnějších tarifů sdílení není možné. V případě, že povolíte sdílení iCloudu v rámci rodiny, tak ostatní uživatelé musí tohle sdílení přijmout, v opačném případě budou i nadále využívat svůj vlastní tarif. Toho lze jednoduše docílit tak, že přejdete do Nastavení → váš účet → iCloud → Spravovat úložiště, kde už se možnost pro využití rodinného iCloudu zobrazí. Stačí na ni klepnout a přijmout ji.

Odebrání člena z rodiny

Ocitli jste se v situaci, ve které potřebujete z rodinného sdílení odstranit nějakého člena? Rodinné vztahy se mohou samozřejmě postupem času měnit, někdy k lepšímu, někdy zase k horšímu. Právě v tom druhém případě můžete chtít někoho tzv. „vyhodit“. Naštěstí se opět nejedná o nic složitého a stačí, abyste přešli do Nastavení → váš účet → Rodinné sdílení. Zde si v seznamu vyberte člena, kterého chcete z rodinného sdílení odstranit, a poté na něj klepněte. Nakonec stačí dole stisknout Odebrat uživatele [jméno] a akci potvrdit.

Sdílení předplatných

Nastavení sdílení služeb a nákupů je možné jednoduše nastavit v Nastavení → váš účet → Rodinné sdílení, a to ve spodní části. Nenachází se zde ale možnost pro jednoduché sdílení předplatných v aplikacích. Pokud jste si tedy pořídili nějaké předplatné a chtěli byste ho v rámci rodinného sdílení začít sdílet, tak stačí přejít do aplikace App Store, kde vpravo nahoře klepněte na ikonu vašeho profilu. Pak přejděte do sekce Předplatná, rozklikněte předplatné, které chcete sdílet, a poté pomocí přepínače aktivujte možnost Sdílet s rodinou.

Dnes nejčtenější

.