Zavřít reklamu

WhatsApp lze bez nadsázky označit za jednu z nejoblíbenějších komunikačních aplikací světa. Ostatně, tuto skutečnost potvrzuje i 1,5 miliardy aktivních uživatelů, kterými se služba chlubí. Jelikož se mezi ně řadí bezesporu i mnoho z vás, určitě nebude od věci podívat se na 5 skrytých tipů a triků, o kterých jste dost možná nevěděli a které by mohly využívání této aplikace v iOS ještě zpříjemnit.

Úprava písma

Věděli jste o tom, že ve WhatsAppu můžete psát zprávy tučně, kurzívou, přeškrtnutě a dalšími jinými formáty? Rozhodně se nejedná o nic těžkého – musíte před a za textem použít speciální znaky, které ve finále zprávu do chtěného formátu převedou. Pokud tedy chcete část zprávy nějakým způsobem zvýraznit, anebo chcete někoho citovat, tak se stačí podívat do galerie níže. V ní najdete příklady toho, jakým způsobem lze text ve WhatsAppu formátovat, a jaké znaky musíte pro formátování použít.

Připnutí důležitých konverzací

Píšete si s někým opravdu často a nechcete, aby se ona konverzace postupně propadávala níže v pořadí? Popřípadě je některá z konverzací velmi důležitá a chcete, aby byla vždy na prvním místě? I na tohle vývojáři WhatsAppu mysleli. Vybrané konverzace si můžete ve WhatsAppu jednoduše připnout nahoru. Na prvních pozicích se budou objevovat i tehdy, pokud vám někdo napíše a poslední zpráva v připnuté konverzaci bude třeba rok stará. Abyste připnutí docílili, tak stačí po určité konverzaci přejet zleva doprava. Z vyobrazených možností už poté stačí pouze stisknout možnost Připnout.

5 skrytých triků na whatsapp

Ukládání oblíbených zpráv

WhatsApp kromě připnutí konverzací nabízí také možnost pro „připnutí“ zpráv. Pokud vám někdo napsal něco, co si chcete uložit, popřípadě jste něco napsali vy a chcete to mít po ruce, tak si onu zprávu můžete jednoduše uložit. Stačí, abyste v konverzaci na zprávě podrželi prst, a poté z rozbalovací nabídky vybrali možnost Označit hvězdičkou. Tyto zprávy poté najdete v sekci Nastavení (ikona vpravo dole) v sekci Zprávy s hvězdičkou.

S kým si nejvíce píšete?

Před několika lety bylo na Facebooku velmi trendy sledovat to, kolik s kým máte zpráv. Na prvním místě to většinou bylo jasné, jelikož se zde nacházel váš dlouholetý nejlepší kamarád, anebo drahá polovička. Bohužel, tato možnost už není z bezpečnostních důvodů k dispozici. Ve WhatsAppu však ale tato možnost stále existuje. Stačí, abyste se přesunuli do sekce Nastavení, kde se poté přesuňte do sekce Využití dat a úložiště. Zde se přesuňte do Využití úložiště, kde se zobrazí seřazené konverzace podle velikosti v úložišti. Pokud určitou konverzaci rozkliknete, tak si můžete zobrazit, kolik v ní je zpráv.

Deaktivace automatického ukládání médií

Určitě jste postřehli, že pokud vám na WhatsApp někdo pošle nějaké video či fotografii, tak se ve výchozím nastavení tato média automaticky objeví i ve vaší galerii. Některým uživatelům se však tohle nelíbí, například ze soukromých důvodů, anebo jim jednoduše tato média z chatovací aplikace dělají v galerii nepořádek. Pokud byste chtěli ve WhatsAppu deaktivovat automatické ukládání médií do galerie, tak se přesuňte do Nastavení, kde rozklikněte možnost Chaty. Zde poté jednoduše deaktivujte funkci Uložit do složky fotoaparátu.

 

Dnes nejčtenější

.