Zavřít reklamu

Instagram se řadí mezi největší sociální sítě na světě. Patří pod impérium Meta Platforms, původně s názvem Facebook. Vývojáři této aplikace se neustále snaží Instagram obohacovat o nové funkce a nutno zmínit, že některé z nich rozhodně stojí za to. V tomto článku se společně podíváme na celkově 5 nových skrytých tipů a triků pro Instagram na iPhone, o kterých jste možná nevěděli. Patříte-li mezi uživatele Instagramu, tak právě tento článek zajisté oceníte.

Skrytí počtu To se mi líbí u příspěvku

Před nějakou dobou se na internetu, potažmo na sociálních sítích, začalo řešit mentální zdraví uživatelů. I když si to někteří z vás možná neuvědomují, tak sociální sítě jsou v dnešní době opravdu silnou zbraní, která se nebojí vystřelit. Největším zlem mohou být pro některé uživatele počty srdíček u příspěvků. Někteří uživatelé pak mohou mít problém s nízkým počtem srdíček u jejich příspěvků, což může mít negativní vliv na mentální zdraví. Moderní problémy si žádají moderní řešení, a tak Instagram přidal možnost pro skrytí srdíček u příspěvku. Stačí, abyste se přesunuli do rozhraní pro přidání nového příspěvku, pak klepněte dvakrát vpravo nahoře na Další, a poté sjeďte úplně dolů, kde se nachází malý text Pokročilá nastavení, na který klepněte. Následně už jen stačí aktivovat Skrýt počet To se mi líbí a zobrazení u tohoto příspěvku a příspěvek přidat.

Zbavte se otravných botů

Instagram je plný tzv. botů, což jsou uživatelé, kteří přidávají příspěvky do komentářů, popřípadě vás mohou kontaktovat skrze zprávy. Cílem těchto botů je, aby si získali vaši pozornost a klepnuli na jejich účet, kde už se mohou nacházet odkazy na podvodné stránky. Ve většině případech tito boti využívají k upoutání především mužů různé erotické profilové fotografie a texty. Bohužel neexistuje možnost pro kompletní vyfiltrování botů v komentářích, Instagram se ale pravidelně snaží takové účty zablokovat. Pokud však máte problém s tím, že vás boti přidávají do různých skupin, ve kterých pak sdílí podvodné odkazy, tak tomu můžete jednoduše předejít. Stačí, abyste se přesunuli na váš profil, kde poté vpravo nahoře klepněte na ikonu menu. Následně se přesuňte do Nastavení → Soukromí → Zprávy, kde v kategorii Skupinové chaty otevřete Kdo vás může přidat do skupin. Zde pak zaškrtněte možnost Jen lidé, které sledujete na Instagramu.

Přidání štítku pro placenou propagaci

V případě, že se řadíte mezi vlivné osoby na Instagramu, tedy mezi tzv. influencery, tak zajisté využíváte možností placených spoluprací s různými firmami. Rozhodně na tom není nic špatného, jelikož každý z nás se musí nějakým způsobem živit. Rozhodnete-li se však pro placenou spolupráci či čistou propagaci, měli byste to dát ostatním uživatelům vědět. Jedná se o jakési nepsané pravidlo, které dodržuje každý čestný člověk. Pokud chcete k příspěvku přidat štítek ohledně placené propagace, tak přejděte do rozhraní pro přidání příspěvku, pak dvakrát klepněte na Další vpravo nahoře, a poté úplně dole otevřete Pokročilá nastavení. Zde už jen stačí, abyste dole aktivovali možnost Přidat štítek placeného partnerství. Pak je možné příspěvek přidat.

Skrytí stavu aktivity

Stejně jako například na Messengeru či ve WhatsAppu mohou uživatelé i na Instagramu ve výchozím nastavení zjistit, zdali jste online, popřípadě kdy jste online naposledy byli. Tak stejně si tento údaj o aktivitě můžete u ostatních uživatelů zobrazit i vy. Ne každý ale chce tuto informaci o aktivitě zobrazovat, což je zcela pochopitelné. Pak totiž jednoduše mohou nastat otázky typu proč jsi mi neodepsal, když jsi byl online. Naštěstí je ale možné zobrazování stavu aktivity na Instagramu jednoduše deaktivovat. Stačí, abyste se přesunuli na váš profil, a poté vpravo nahoře klepnuli na ikonu menu. Jakmile tak učiníte, tak přejděte do Nastavení → Soukromí → Stav aktivity, kde deaktivujte Zobrazit stav aktivity.

Kompletní vypnutí komentářů

Jak už jsem zmínil v jedné z předchozích stránek, tak sociální sítě mohou být pro mentální zdraví některých uživatelů velmi negativní. Může za to například ukazatel srdíček, přímá nenávist se však může zobrazit od některých uživatelů v komentářích. V takovém případě neexistuje nic jiného než komentáře u přidávaného příspěvku kompletně deaktivovat. Pro vypnutí komentářů se přesuňte do rozhraní pro přidání nového příspěvku, a poté klepněte dvakrát na Další vpravo nahoře. Následně úplně dole otevřete Pokročilá nastavení a pomocí přepínače aktivujte možnost Vypnout komentáře. Následně příspěvek přidejte.

Dnes nejčtenější

.