Zavřít reklamu

Jak jistě většina z vás ví, tak ceny mobilních a datových tarifů jsou v Česku opravdu přemrštěné, a to bohužel již po dobu několika dlouhých let. Stačí se podívat na ceny zahraničních tarifů, podle kterých lze usoudit, že je u nás v tuzemsku prostě a jednoduše něco špatně. Již několikrát jsme od různých zástupců slyšeli, že se v blízké době ceny tarifů budou razantně snižovat, aby si i v Česku mohl každý dovolit mobilní tarif. Opak je však pravdou a ceny tarifů jsou i nadále vysoké. Jakožto obyčejní uživatelé s tím nic moc nezmůžeme a nezbývá nic jiného, než data jednoduše šetřit – viz článek níže.

Jak na iPhone deaktivovat využívání mobilních dat pro iCloud Drive

Existuje několik různých způsobů, možností a funkcí, pomocí kterých můžete mobilní data na iPhonu šetřit. Apple se neustále snaží uživatelům s nízkým datovým balíčkem pomáhat a přichází s možnostmi, díky kterým je využívání dat možné ještě více omezit. Relativně nedávno jsme se v iOS dočkali nové funkce, díky které můžete (de)aktivovat využívání mobilních dat pro iCloud Drive. Tato funkce je ve výchozím nastavení aktivní a v případě, že nejste připojeni k Wi-Fi, tak může k přenosu dat a dokumentů z iCloud Drive využít mobilní data, což pro někoho může být nechtěné. Takto lze provést deaktivaci této funkce:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak o kousek níže rozklikněte kolonku s názvem Mobilní data.
  • Tímto se ocitnete v rozhraní pro správu mobilních dat, kde sjeďte úplně dolů.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali možnost iCloud Drive.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu deaktivovat využívání mobilních dat pro iCloud Drive. V případě, že funkci deaktivujete a pokusíte se mimo Wi-Fi stáhnout či otevřít nějaká data z iCloud Drive, tak se vám to jednoduše nepovede. Sice tímto ztratíte určitou míru pohodlí a možnost přistupování k datům odkudkoliv, avšak pokud máte malý datový balíček, tak se jedná o další funkci, která vám může se šetřením dat pomoci. Kromě toho v této sekci můžete deaktivovat také Asistenta Wi-Fi, který automaticky přepíná iPhone z nestabilní Wi-Fi sítě na mobilní data, která tak spotřebovává.

Dnes nejčtenější

.