Zavřít reklamu

Další den, další únik. Tak přesně takto by se s trochou nadsázky dalo popsat nynější dění ve fanouškovském světě Applu, které se čím dál tím více točí kolem blížícího se příchodu iPhonů 14 (Pro). Právě o těch totiž začíná unikat čím dál více informací, o jejichž zveřejnění se před pár minutami postaral například i uznávaný analytik Jeff Pu. 

iPhone 14 (Pro) RAM

Zdroje leakera tvrdí konkrétně to, že se má Apple v letošním roce rozhodnout pro nasazení stejné RAM paměti jak na levné, tak i Pro modely. V obou případech se pak má jednat o 6GB, což je mimochodem množství, které se v současnosti využívá i u iPhonů 13 Pro (Max). Nasazení stejně velké RAM by však ve výsledku nebylo žádným velkým překvapením, jelikož ji Apple každý rok nenavyšuje téměř nikdy. 

iPhone 14 (Pro) displej

Velmi zajímavě se jeví z předpovědi Jeffa i displeje novinek. Jak řada 14, tak 14 Pro má totiž disponovat panely s obnovovací frekvencí 120Hz, čímž by se tak měla opět zmenšit mezera mezi oběma řadami. Shodné však displeje prakticky 100% nebudou, jelikož je Apple omezí minimálně na maximálním jasu, byť zřejmě opět softwarově. Vyloučit pak nelze ani to, že bude například levnější řada přepínat jen mezi 60 a 120 Hz frekvencí, zatímco u řady Pro půjde stále o variabilní obnovování. 

Poslední vynesené informace se týkají základních úložných variant, jelikož i v těch má Apple udělat menší zemětřesení. To se má dotknout konkrétně řady Pro, která si má v základu polepšit z nynějších 128 GB na velmi slušných 256 GB, které doplní 512 GB a samozřejmě i 1 TB varianta. Co se pak týče levnějších iPhonů 14, u těch má Apple údajně koketovat s myšlenkou navrátit se u nich na 64 GB za účelem moci snížit jejich cenu, což se však zdá v tuto chvíli jako velmi nepravděpodobný scénář. 

Dnes nejčtenější

.