Zavřít reklamu

FaceTime patří mezi velmi používané funkce. Jak je známo, bohužel ji není možné používat na Apple TV. Uživatel Redditu u/JavonTEvans zdůraznil, že ačkoli používat FaceTime na Apple TV nelze, lze to učinit za pomoci Xboxu, což náležitě prezentoval. A jelikož využil pro svůj trik jen prohlížeč, dá se říci, že místo Xboxu by posloužil i kdejaký Android TV box či jiné zařízení podobného typu.

Facetime Xbox

Dle uživatele jde o naprosto jednoduché nastavení. V jeho případě zahrnuje použití webové kamery Logitech C930 připojené k Xboxu Series S. Chcete-li se pak připojit k hovoru ‌FaceTime‌, stačí otevřít Microsoft Edge na Xboxu, přejít do e-mailu a otevřít e-mail s odkazem ‌FaceTime‌. Tento postup je díky odkazům ‌FaceTime‌ teoreticky možný z jakéhokoli zařízení s nainstalovaným Google Chrome nebo Microsoft Edge. Apple v minulém roce představil možnost připojit se k FaceTime hovorům díky odkazům z iOS 15, iPadOS 15 a macOS Monterey, což uživatelům zařízení jiných výrobců než Apple, jako jsou smartphony Android a počítače se systémem Windows, umožnilo snadno se připojit k hovorům FaceTime, aniž by potřebovali speciální aplikaci.

Vzhledem k tomu, že Apple TV nemá aplikaci ‌FaceTime‌, další porty pro připojení fotoaparátu/kamery nebo prohlížeč pro otevírání odkazů ‌FaceTime‌, pro tyto hovory dělaná opravdu není. Jedinou možností, kterou mají uživatelé ‌Apple TV‌ k dispozici, je AirPlay, přičemž video bude stále streamováno z kamery hostitelského zařízení. Po ukončení prodeje HomePodu v březnu loňského roku několik zpráv tvrdilo, že Apple pracuje na kombinovaném zařízení Apple TV a HomePod, které by mohlo obsahovat kameru, jež by se dala užít i pro FaceTime hovory. Tento stroj je ale zatím stále v nedohlednu.

Dnes nejčtenější

.