Zavřít reklamu

AirPody jsou bezdrátová sluchátka od Applu. Jedná se o nejoblíbenější sluchátka na světě a rozhodně se není čemu divit – jejich využívání je velice návykové, a to především díky skvělým funkcím, které nabízí. Bohužel ale ani v dnešním světě není nic dokonalé a u technologií to platí taktéž. Občas se tedy můžete ocitnout v situaci, kdy AirPody začnou nějakým způsobem zlobit. Ve většině případech je mnoho problémů možné vyřešit vyndáním sluchátek z uší, vrácením do pouzdra, a poté opětovným nasazením. Občas ale ani tohle nepomůže.

Sluchátka AirPods lze zakoupit zde

Jedno sluchátko hraje potichu

Přijde vám, že jedno ze sluchátek hraje oproti tomu druhému potichu? Asi každého z vás nejspíše napadne, že ono sluchátko může být zašpiněné od ušního mazu. Není tedy nic jednoduššího než prostřednictvím párátka či jiného podobného nástroje provést vyčištění. Bohužel však tohle často vůbec nepomáhá. Jde o to, že se ušní mazu může dostat pod samotnou mřížku sluchátka, odkud jej jednoduše nevytáhnete. Pomoci si v tomto případě můžete isopropylalkoholem, který do otvoru nakapejte, a poté se pokuste sluchátko vyčistit jemným štětečkem – viz video níže.

Sluchátko se vůbec nepřipojí ani nezobrazí

Využívali jste až doposud AirPody bez problémů, ale nyní se vám nedaří jedno ze sluchátek připojit? Když vytáhnete AirPody z krabičky a vložíte je do uší, tak začne hrát zvuk jen z jednoho sluchátka? Nevidíte stav nabití sluchátka v iOS? Pokud jste si byť jen na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, tak jste rozhodně rozrušeni – není se čemu divit. Osobně jsem se s tímto problémem setkal už několikrát a vždy měl jednoduché řešení. Stačí, abyste pomocí isopropylalkoholu vyčistili styčné plochy pro nabíjení, a to jak na sluchátkách, tak i uvnitř pouzdra. Pomoci vám s tím může vatová tyčinka. Po vyčištění sluchátko vložte do pouzdra a vyčkejte několik minut na zobrazení – může trvat, než se sluchátko „probudí“ k životu.

Neustálé odpojování od zařízení

Dalším velmi častým problémem je, že se AirPody jednoduše odpojují od zařízení, na kterém pracujete. Pokud nepracujete na dvou zařízeních zároveň, tj. třeba iPhone a Mac, tak si zkontrolujte, že máte čisté senzory uší na sluchátkách – mají černou barvu. Pracujete-li však na více Apple zařízeních a dochází k odpojování, tak dochází pouze k přepojování na druhé zařízení. Jedná se o relativně novou funkci, mnoho uživatelů si však na ní stěžuje. V iOS a iPadOS ji deaktivujete v Nastavení → Bluetooth → ⓘ u vašich AirPods → Připojit k tomuto iPhonu, kde zvolte Při posledním připojení k tomuto iPhonu. V macOS pak přejděte do  → Předvolby systému → Bluetooth → Volby u vašich AirPods, kde pak rozklikněte menu u Připojit k tomuto Macu a zvolte Při posledním připojení k tomuto Macu.

Vypadávání z uší

Někteří uživatelé AirPods (Pro) si stěžují na to, že jim vypadávají z uší. V případě, že vlastníte AirPods 1, 2 nebo 3, tak s tímto problémem nic moc nezmůžete. Každé lidské ucho je jiné a Apple se bohužel jedním tvarem sluchátek nemůže trefit do všech uší. Využít můžete maximálně speciální úchyty na uši, díky kterým AirPods alespoň neztratíte. A v případě, že využíváte AirPods Pro, tak byste měli vědět, že v balení najdete různé velikosti nástavců. Klasicky po rozbalení jsou nasazeny nástavce střední velikosti, vybrat si v balení můžete z menších a větších.

airpods_pro_nastavce_spunty_sluchatka_fb

Nenabíjí se

Nedaří se vám nabít vaše AirPody? Pokud máte s nabíjením jakékoliv problémy, tak existuje více způsobů, které vám mohou pomoci. Primárně zkuste jak na sluchátkách, tak uvnitř pouzdra vyčistit styčné plochy pro nabíjení. Pokud tohle nepomůže, tak se ujistěte, že do vašeho pouzdra proudí „šťáva“ – vyzkoušejte vyměnit adaptér či kabel, popřípadě bezdrátovou nabíječku. Jakožto poslední možnost je provedení resetování AirPods. Pokud chcete AirPody resetovat, tak obě dvě sluchátka vložte do pouzdraotevřete jeho víko. Poté podržte tlačítko na zadní straně pouzdra AirPodů po dobu 15 sekund, dokud nezačne LED dioda blikat oranžovou barvou. Tímto jste úspěšně provedli reset AirPods. Nyní se je pokuste opětovně spárovat a vyzkoušejte nabíjení.

Dnes nejčtenější

.