Zavřít reklamu

Společnost DJI během včerejšího večera rozeslala notifikace všem, kteří maji nainstalovanou aplikaci pro ovládání svého dronu a ukázala jim takzvaný DJI Fly Report 2021. Jedná se o přehled, ve kterém se dozvítem jak moc jste létali vy, ale i celkově všichni, kteří mají drony DJI. Zjistíte, jak velkou vzdálenost dron uletěl, v mém případě se jednalo o 108 km, zjistil jsem také, že jsem jej používal v 9 různých městech Evropy a celkově jsem vzlétl 47x a ve vzduchu jsem byl 448 minut.

Celkově piloti dronů DJI urazilivy zdálenost 73 685 139 Km, což by vystačilo na 192 letů na měsíc. Zajímavé je, že drony vzlétly 76 599 102x, což znamená, že při každém letu urazí dron průměrně pouze něco málo pod jeden kilometr. Zajímavé také je, že i když sám mám 448 minut ve vzduchu, což vzhledem k tomu, že jsem dron poprvé zapnul až  v květnu loňského roku, považuji za poměrně malý čas, i tak jsem na tom výrazně lépe než většina uživatelů. Se svými necelými 7,5 hodinami ve vzduchu jsem totiž nalétal více minut než 85,3 % všech uživatelů na světě.

Upřímně nepovažuji vzhledem k tomu, že baterka v DJI Air 2s vydrží skutečně téměř půl hodiny, nalétaných 7,5 hodiny za nic extrémního. I přesto jsem toho nalétal víc než 85 % všech lidí na světě, kteří mají dron od DJI a to ruku na srdce, kdo má dron mimo vlastní výroby, pak má právě DJI. Navíc je potřeba vzít v potaz, že do tohoto přehledu patří také profesionální drony od DJI, které létají i několik hodin každý den, aby svoji prací pokryly náklady na pořízení. Osobně jsem skutečně čekal, že majitelé dronů létají mnohem víc.

Dnes nejčtenější

.