Zavřít reklamu

Majitelé chytrých hodinek od Applu své Apple Watch obvykle využívají nejenom pro účely komunikace nebo sledování zdravotních funkcí, ale třeba také při cvičení a fitness aktivitách. Díky tomu, že se operační systém watchOS neustále zlepšuje, nabízí Apple Watch také v tomto směru čím dál více možností. Pokud jste se rozhodli přes svátky vyrazit do hor, je tento článek právě pro vás – bez ohledu na to, zda máte v plánu věnovat se sjezdovému lyžování, snowboardingu, nebo se celé dny projíždět bílou stopou.

Cvičení

Nejjednodušší možností, jak na Apple Watch měřit zimní sporty, je použití nativní aplikace Cvičení. Ta nabízí v tomto směru možnost měření celé řady různých metrik, a pokud vám vyhovují opravdu jen základy, jako je sledování spálených kalorií, času, tempa, spálených kalorií a dalších, bude pro vás nativní Cvičení pro tyto účely naprosto dostačující. Před zahájením příslušné pohybové aktivity spusťte na svých Apple Watch nativní aplikaci Cvičení a ze seznamu vyberete druh sportu, kterému se hodláte věnovat. V případě, že se vámi vybraná aktivita v základním seznamu nenachází, nezoufejte – stačí jen zvolit kategorii Jiné. Nativní Cvičení je sice v jistém směru opravdu skvělé, bohužel ale u některých zimních sportů nedokáže sledovat parametry, které jsou pro mnoho uživatelů důležité. V případě, že chcete svou zimní sportovní aktivitu sledovat opravdu detailně, se tedy budete muset spolehnout na některou z aplikací třetích stran.

Aplikace třetích stran

App Store nabízí celou řadu aplikací třetích stran, které jsou (jako) dělané pro měření zimních sportů. Většina z nich nabízí například možnost plánování trasy nebo sledování aktivity na mapě, nejrůznější výzvy a soutěže, možnost propojení s dalšími uživateli a spoustu dalších funkcí, kterými bohužel nativní Cvičení ve watchOS nedisponuje.

Strava

Strava sice není aplikací, která by byla zaměřená přímo na zimní sporty, mezi univerzálními sportovními aplikacemi ale patří dlouhodobě mezi favority, a není se čemu divit. Strava je propracovaná multiplatformní aplikace, která nabízí měření a sledování celé řady různých sportů včetně zimních. Kromě sledování nabízí funkci analýzy vaší aktivity, mapy, trasy, ale také nejrůznější výzvy a soutěže. Samozřejmostí je integrace s platformou HealthKit.

Aplikaci Strava stáhnete bezplatně zde.

Slopes

Mezi oblíbené aplikace provozovatelů zimních sportů patří také Slopes. Aplikace Slopes nabízí sledování vaší pohybové aktivity spolu s monitoringem metrik, jako je počet spálených kalorií, záznam detailních statistik o vaší rychlosti, trase, nebo třeba času a vzdálenosti. V této aplikaci najdete také užitečné údaje o lyžařských střediscích, přehledné mapy a mnoho dalšího. Slopes nabízí také integraci s platformou HealthKit nebo propojení s platformou Strava.

Aplikaci Slopes stáhnete bezplatně zde.

Ski Tracks

S pomocí aplikace Ski Tracks můžete spolehlivě mapovat a měřit vaše lyžařské výkony. Aplikace Ski Tracks nabízí také možnost práce v offline režimu, což se vám bude hodit zejména v místech se slabším pokrytím. Poskytne vám veškeré potřebné přehledy, analýzy a statistiky, nabízí možnost sdílení vašich pokroků s přáteli, podporu 3D map a mnoho dalšího.

Aplikaci Ski Tracks stáhnete bezplatně zde.

Dnes nejčtenější

.