Zavřít reklamu

Sledujete-li náš magazín pravidelně, tak už jste dost možná někdy narazili na recenzi programu VideoProc. Této aplikaci jsme se postupem času věnovali několikrát, a to především kvůli novým funkcím a možnostem, které s vývojem přibývaly. Jestliže tento program využíváte, tak byste měli vědět, že se jeho název změnil z prostého VideoProc na VideoProc Converter. Při této příležitosti změny názvu aplikace se na ni společně v tomto článku podíváme a připomeneme si, co všechno vlastně umí. Chcete-li o VideoProc Converter zjistit více, tak určitě pokračujte ve čtení této recenze.

videoproc_converter_4-6_fb

VideoProc Converter zdarma!

Pokud už aplikaci VideoProc znáte a recenzi nepotřebujete číst, tak pro vás mám naprosto skvělou zprávu. Stejně jako v minulých recenzích jsme si speciálně pro naše čtenáře připravili akci, díky které můžete získat VideoProc Converter zcela zdarma. Konkrétně můžete zdarma získat speciální edici této aplikace, která je zcela plná a neomezená, avšak bez možnosti aktualizace. Jedná se o skvělou příležitost pro vyzkoušení aplikace VideoProc Converter. Pokud byste si chtěli pořídit plnou verzi s podporou aktualizací, tak na stránkách akce získáte parádní slevu – u doživotní licence na jedno zařízení se z původních $78.90 se dostanete na pouhých $29.95. Popřípadě můžete využít slevu na doživotní licenci pro až pět zařízení, která původně vycházela na $119.90, avšak po slevě za ni zaplatíte jen $39.95.

VideoProc Converter získáte zcela zdarma či se slevou zde!

 

Převod videí rychle a jednoduše

Výše jsme vám poskytli aplikaci VideoProc Converter zdarma a v této další části recenze si řekneme více o tom, co vlastně tato aplikace dokáže. Jak už název napovídá, tak VideoProc Converter je určen především pro převod a optimalizaci videí. Převod a případnou optimalizaci videí můžeme využít především u 4K/HDR videí, které jsou v poslední době čím dál tím rozšířenější – do takového formátu zvládne nahrávat například i iPhone. Nelze popřít, že videa ve 4K/HDR vypadají naprosto bezvadně, jak se ale říká – vše má svá pro a proti. Negativní je u 4K/HDR videí především jejich velikost, kdy jen pár minut záznamu dokáže bez problémů kompletně zaplnit paměti zařízení. S pomocí VideoProc Converter můžete vzít jakékoliv 4K/HDR video a převést jej do MP4 a nižšího rozlišení s tím, že dojde k výraznému zmenšení výsledného souboru, což se může hodit. VideoProc Converter zvládne pracovat se 4K/HDR videy, které pochází například z iPhonu, GoPro, DJI, profesionálních fotoaparátů apod. Při nastavování převodu si můžete vybrat z více než 420 výstupních kodeků, aplikace jako taková si pak poradí se 370 různými kodeky a formáty, včetně H264, H265, MKV, GIF, MP4, AVI apod.

videoproc converter

Úprava a střih videí ve 4K/HDR

Kromě toho, že v VideoProc Converter můžete veškerá videa jednoduše převádět a optimalizovat, tak je můžete také upravovat a stříhat, což se rozhodně hodí. V ostatních programech, které se starají o převod videí, byste vestavěný editor hledali jen marně. To znamená, že byste museli prvně video převést, a poté jej importovat do nějaké střihací aplikace. To je složité, časově náročné a hlavně musíte využívat dva programy, což je nevyžádané. V rámci VideoProc Converter najdete editor, ve kterém je možné videa stříhat, spojovat, ořezávat a otáček, kromě toho je možné přidávat titulky či efekty. Používání vestavěného editoru je velmi jednoduché a zvládne s ním pracovat opravdu každý. Kromě toho můžete využít funkce pro další úpravu videa – zmínit lze například stabilizaci, opravu fisheye obrazu, odstranění šumu, vytvoření GIFu, přidání vodoznaku a další vylepšení.

videoproc converter
videoproc converter

Stahování videí z YouTube a dalších stránek

VideoProc Converter nabízí nástroje pro převod, optimalizaci, úpravu a střih jakéhokoliv videa. Tím ale možnosti této komplexní aplikace rozhodně nekončí. Její součástí je totiž také speciální nástroj, díky kterého můžete stahovat videa z internetu, tj. například z YouTube apod. Pokud využijete VideoProc Converter pro stažení videa, tak ho samozřejmě můžete rovnu také upravit pomocí výše uvedených nástrojů a nakonec ho můžete exportovat do libovolného formátu, což se rozhodně v nespočtu situacích hodí. Kromě YouTube můžete videa stahovat také z Facebooku a Instagramu, stahovat však můžete i zvuk, a to například z platformy Soundcloud.

videoproc converter

Nahrávání obrazovky

Po přečtení výše uvedeného odstavce už si nejspíše myslíte, že více funkcí VideoProc Converter jednoduše nabízet nemůže. Jenže je tady ještě jedna velice užitečná funkce, a to nahrávání obrazovky. I v tomto případě platí, že pro nahrávání obrazovky byste obyčejně potřebovali nějaký program zvlášť a ve finále byste tak museli mít klidně čtyři programy. VideoProc Converter však zvládne všechno tohle najednou a jedná se tak o velice komplexní aplikaci. Pro nahrávání obrazovky můžete využít celkově tři režimy – buď můžete nahrávat obrazovku počítače či obrazovku iPhonu s komentářem, dále můžete nahrávat obraz z webkamery, anebo můžete nahrávat jak obrazovku, tak i obraz z webkamery najednou. Nechybí ani podpora pro zelené plátno a další utility, například pro kreslení v reálném čase. Tuto funkci ocení i takoví uživatelé, kteří například natáčí videa na YouTube. V rámci VideoProc Converter můžete video nahrát, následně upravit a finálně exportovat do předem zvoleného formátu. To vše zvládne v jedné jediné aplikaci.

Podpora akcelerace třetího stupně

VideoProc Converter se dále oproti mnohým obdobným aplikacím liší v tom, že podporuje akceleraci třetího stupně. Někteří z vás dost možná netuší, co tohle znamená, naštěstí je vysvětlení jednoduché. Když v obyčejné aplikaci, která akceleraci neumí, spustíte převod videa, tak veškerou práci odvádí CPU, tedy hlavní procesor, zatímco GPU, tedy grafická karta, společně s dalšími komponenty, nedělají vůbec nic a jejich výkon není využit. Díky akceleraci třetího stupně je do celého procesu převodu videa zapojena právě grafická karta, společně s ostatními komponenty, které poskytují svůj výkon. Díky tomu je tak převod videa a další akce o mnoho rychlejší, než kdyby byl využit pouze hlavní procesor. Akcelerace třetího stupně je v VideoProc Converter k dispozici pro grafiky od Intelu, AMD a Nvidie, kromě toho ji ale můžete využít i s čipy Apple Silicon, tj. M1, M1 Pro a M1 Max. Díky akceleraci třetího stupně je VideoProc Converter oproti konkurenčním aplikacím při práci s videem až 47x rychlejší.

Proč VideoProc Converter?

Pokud máte strach z toho, že pro vás bude VideoProc Converter příliš složitý, tak vám s chladnou hlavou mohu říci, že rozhodně nebude. Tato aplikace je opravdu velice jednoduchá na použití a na její intuitivní rozhraní si zvyknete raz dva. Zároveň je nutné VideoProc Converter pochválit za skvělou stabilitu – nemá vůbec problém pracovat s několika 4K či dokonce 8K záznamy. Aplikaci VideoProc Converter osobně využívám již po dobu několika let a musím říct, že za tu dobu jsem se asi nikdy nesetkal s tím, že by se aplikace nějak zasekla, popřípadě spadla. Vše funguje přesně tak, jak má a jsem přesvědčen o tom, že pokud VideoProc Converter vyzkoušíte, tak už nebudete chtít jiný program.

Závěr

VideoProc Converter je komplexní aplikace, která byla z počátku určená především pro jednoduchý a rychlý převod videí do různých formátů. Postupem času a vývoje jsme se však dopracovali až k aktuální podobě aplikace, kdy ji kromě převodu videí můžete využít také k úpravě a střihu, kromě toho navíc i ke stahování videí a nahrávání obrazovky. Aplikace VideoProc Converter dokáže bez problémů zastoupit funkce, které byste klasicky museli hledat ve čtyřech odlišných aplikacích. Aktuálně si navíc můžete VideoProc Converter vyzkoušet zcela zdarma, a to díky již zmíněné akci, kterou jsme si pro vás připravili. A pokud zjistíte, že se vám VideoProc Converter líbí, tak si můžete pořídit jeho plnou verzi s podporou aktualizací v obrovské slevě – stačí klepnout na odkaz níže.

VideoProc Converter získáte zcela zdarma či se slevou zde!

Dnes nejčtenější

.