Zavřít reklamu

I přesto, že hlasová asistentka Siri stále není k dispozici v českém jazyce, tak ji využívá stále více tuzemských uživatelů. Sice už se několikrát objevily indicie, které poukazovaly na to, že se na české Siri minimálně pracuje, prozatím se ale stále jedná o spíše o spekulace než realitu. Pokud po české Siri tedy prahnete, tak máte dvě možnosti – buď budete dlouho čekat, anebo se naučíte základní fráze anglicky. Patříte-li do druhé skupiny a Siri využíváte alespoň v angličtině, tak byste měli vědět, že prakticky všechny požadavky na Siri se musí zpracovat na serverech Applu – proto musíte být pro využití Siri připojeni k internetu, vyjma některé základní funkce.

Jak na iPhone vymazat veškerá data Siri ze serverů Apple

Některá data, která se v rámci zpracování požadavku pro Siri odešlou na servery Applu, zde také zůstanou. Kalifornský gigant s uživatelskými daty pracuje, tedy až na výjimky, velice dobře – veškerá data jsou samozřejmě šifrována a je s nimi správně zacházeno, tj. nejsou například prodávány či jinak nekale využívány. Před několika měsíci se však na světlo světa dostala informace o tom, že měli někteří pracovníci Applu tajně procházet uživatelské požadavky na Siri, a to za záštitou vylepšování Siri. Jablečná společnost tyto zaměstnance samozřejmě ihned potrestala vyhazovem a kromě toho přidala do jablečných systémů možnost, díky které je možné veškerá data pro Siri ze serverů Applu smazat. Postup na iPhone je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže a lokalizujte kolonku Siri a hledání, kterou otevřete.
  • Následně na konci kategorie Požadavky na Siri rozklikněte sekci Historie Siri a diktování.
  • Zde pak už jen stačí klepnout na tlačítko Smazat historii Siri a diktování.
  • Nakonec akci potvrďte klepnutím na Smazat historii Siri a diktování ve spodní části obrazovky.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu lze tedy na vašem iPhonu, popřípadě iPadu, smazat veškerá data, která souvisí s požadavky na Siri, ze serverů Applu. Jablečná společnost konkrétně uvádí, že jsou všechna tato data určená pouze k vylepšování služeb Siri, pokud ale máte strach, že by tato data mohla být nějak zneužita, tak nyní již můžete mít klidné spaní, jelikož víte, jak je ze serverů Applu smazat.

Dnes nejčtenější

.