Zavřít reklamu

Ačkoliv svět od představení nových verzí operačních systémů Applu v čele s iOS 16 dělí ještě dobrého půl roku a od jejich vydání ve veřejné verzi pak dokonce tři čtvrtě roku, práce na nich již probíhají na plné obrátky. Po několika uniklých novinkách, které se fanouškovským světem Applu prohnaly v posledním čtvrtletí loňska, se před pár hodinami na světlo světa dostaly i kódová označení několika nových verzí OS Applu. Ta používá kalifornský gigant interně coby další z řady antiúnikových opatření. 

S kódovými označeními nových OS Applu přispěchal jako první reportér Mark Gurman z Bloombergu, jehož zdroje se v minulosti ukázaly jako jedny z nejpřesnějších vůbec. Ty se tentokrát nechaly slyšet, že iOS 16 nese kódové označení Sydney, macOS 13 je Rome, tvOS 16 je Paris a operační systém pro chytré brýle Applu rOS (odvozeno od reality OS)  nese označení Oak. Jak už to však u kódových označení bývá, nemá smysl za nimi hledat nic konkrétního, jelikož slouží skutečně jen k “překrytí” oficiálních označení systémů, nikoliv k jejich charakterizaci. 

V tuto chvíli je otázkou, zda si všechny nové systémy odbudou svou premiéru současně. Záležet totiž bude primárně na tom, kdy se světu představí první headset z dílny Applu poháněný právě rOS. Pokud se tak totiž stane až v září, pak je jasné, že si rOS premiéru na červnové vývojářské konferenci WWDC neodbude. Je nicméně možné, že právě zde Apple tuto novinku ukáže s tím, ať na ní začnou vývojáři chystat aplikace, které následně se spuštěním prodejů chytrých brýlí zřejmě v průběhu podzimu vydají. Vše nicméně ukáže v tomto směru až čas. 

Dnes nejčtenější

.