Zavřít reklamu

Vánoce jsou již doslova za rohem, někteří z vás už si možná užívají zasloužené volno a hledají, čím by si svůj sváteční odpočinek mohli zpříjemnit. Pokud se ve sváteční době chystáte na sledování filmů, můžete se nechat inspirovat našimi tipy z programové nabídky streamovací služby HBO GO.

Anděl páně

Je časné ráno, v předvečer Štědrého dne, a celé nebe se chystá na velkolepé oslavy Ježíškových narozenin. Panna Marie se svatou Veronikou pečou hory cukroví, Tři králové chystají dort a sbor andílků nacvičuje koledy. Jen anděl Petronel jakoby se každému jen pletl pod nohy. Paličatý nešika, který zkazí na co sáhne, ale přitom nikdy nepřizná svoji chybu, si zakrátko proti sobě poštve všechny svaté. Jediný, kdo má s Petronelem ještě trpělivost, je sám Pán Bůh, ale i toho Petronel nakonec urazí. Za trest je poslán na pozemský svět, aby napravil jediného hříšníka, jinak na Štědrý den skončí jako padlý anděl v pekle. Vyděšený Petronel, proměněný v žebráka, odchází mezi smrtelníky, o jejichž životě nemá ani potuchy. Průvodcem je mu poťouchlý čert Uriáš, který se náramně baví na Petronelův účet.

Tři bratři

Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a snad také láska… Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

Šťastné a veselé

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny – přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce.

Ledové království II

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Jaká tajemství z minulosti Elsa odhalí, když se pustí do neznáma napříč kouzelnými lesy a temnými oceány za hranicemi Arendelle? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně.

8bitové Vánoce

Zábavný příběh plný dětských dobrodružství se odehrává na předměstí Chicaga na konci 80. let minulého století. Hlavním hrdinou je desetiletý Jake Doyle, který se snaží získat k Vánocům nejnovější a nejlepší videoherní systém. Ve filmu se představují Neil Patrick Harris a Winslow Fegley jako dospělý a mladý Jake, June Diane Raphael, David Cross a Steve Zahn.

Pohádky pro Emu

Petr Miller (Ondřej Vetchý) pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema (Ema Švábenská) je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera? Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií (Aňa Geislerová), která podobně jako Petr žije jen pro svou práci. Marie se rozhodne oběma pomoci. Nesmlouvavé sociální pracovnici (Vilma Cibulková), která je jim v patách je třeba předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku… Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí.

 

Dnes nejčtenější

.