Zavřít reklamu

Každoročně nás doma před Štědrým dnem čeká vánoční úklid. Jelikož jsou smartphony v dnešní době nedílnou součástí našeho života, používáme je dennodenně. Za celý rok se může v konstrukci nahromadit značné množství prachu a jiných nečistot. Není tedy od věci iPhone na Vánoce připravit také. V tomto článku si povíme, jak to šetrně a kvalitně provést.

Lightning port

Nejednou se mi stalo, že jsem zasunul Lightning konektor do portu, a iPhone nenabíjel, což je nejčastěji způsobeno zaneseným prachem, kvůli němuž nedojde k propojení. V tomto případě vám postačí buďto stlačený vzduch nebo párátko. V případě stlačeného vzduchu stačí velmi opatrně port prostříkat dle návodu výrobce. Pokud se rozhodnete pro použití párátka, budete muset být velice opatrní, abyste si zařízení nepoškodili. Opatrnost je při čištění Lightning portu je kvůli kontaktům pro nabíjení zcela klíčová.

Reproduktory

Čištění reproduktorů je o mnoho jednodušší a riziko poškození telefonu je o dost menší. Pro vyčištění dolního reproduktoru vám postačí zubní kartáček, ovšem musí se jednat o kousek s měkkými štětinkami. Neopatrným čištěním a použitím kartáčku s tvrdými štětinkami si můžete způsobit dokonce až poškrábání spodní strany telefonu či poškození membrán, čehož se už bohužel nezbavíte. Extrémní opatrnost je nutná v případě iPhonů, která disponují skleněnými zády. Sklo jako takové je totiž o poznání náchylnější na zmiňované škrábance, kvůli čemuž je třeba se mít zvláště na opatrnosti. Co se týče horního reproduktoru, ten byste měli být schopni dostatečně vyčistit silným výdechem z úst. Naopak po stlačeném vzduchu rozhodně kvůli riziku poškození reproduktoru nesahejte.

Tlačítka telefonu

Může se stát, že se nečistoty nahromadí i v okolí tlačítka pro přepínání hlasitosti či samotném Home Buttonu. Jedná se často o nějaký maz. V tomto případě by vám měla postačit obyčejná vatová tyčinka, kterou namočíte v kapce vody. Následně již jen stačí pečlivě zmiňované prostory vyčistit. Co se týče tlačítka pro změnu hlasitosti, nápomocným vám může být i dříve zmiňovaný zubní kartáček s měkkými štětinkami. Některým jedincům pak stačí pouze prst a mýdlo.

Displej a tělo

V závěru tohoto článku se přesuneme na tu nejdůležitější část našeho telefonu, kterou je samozřejmě displej a samotné „tělo“. Tyto části jsou středobodem celého dění a za pouhý jeden den na ně přeneseme nepředstavitelné množství nečistot. Pro čištění displejů v žádném případě nepoužívejte žádné univerzální čistící prostředky, které lze sehnat běžně v drogériích na čištění interiéru. Pro jejich vyčištění si bohatě vystačíte s hadříkem z mikrovláken a kapkou vody, což nezpůsobí žádnou škodu a zajistí krásu exteriéru vašeho telefonu. Sáhnout popřípadě můžete po speciálních čistících prostředcích určených přímo pro displeje. Tento postup pravděpodobně činíte hned několikrát do roka.

Magazín Letem světem Applem nepřebírá zodpovědnost za jakékoliv poškození vašeho zařízení. Při správném dodržení postupu jsou výše zmiňované rady bezpečné a poškození může nastat pouze při volbě nevhodných nástrojů či čistících prostředků.

Dnes nejčtenější

.