Zavřít reklamu

Když se řekne slovo navigace, popřípadě mapy, tak si většina z nás nejspíše vybaví Waze, Google Mapy či třeba Mapy od Seznamu. Pravdou ale je, že svoje mapy má i samotný Apple. Jeho nativní aplikace Mapy však v posledních letech byla velice zaostalá a se svou konkurencí se nemohla vůbec rovnat. Jablečná společnost tohle samozřejmě ví, a tak v poslední době na svých Mapách výrazně zapracovala. Nyní už nabízí prakticky všechny funkce jako ostatní konkurenční aplikace, navíc k tomu ale dokonce umí i několik skvělých věcí, o kterých by se jiným aplikacím mohlo jenom zdát. Vylepšení se nativní Mapy dočkaly i v rámci macOS Monterey a v tomto článku se na jedno z nich podíváme.

Jak na Macu v Mapách upravit předvolby uživatelského účtu

Jak už bylo zmíněno výše, tak Mapy v macOS Monterey přichází s několika skvělými funkcemi – některé z nich už jsme si na našem magazínu ukázali. Kromě nich ale přišel Apple také s uživatelským účtem, díky kterému se otevírá několik nových možností. V rámci uživatelského účtu si společně můžeme například zobrazit oblíbená místa a průvodce, nechybí zde ale ani kolonka pro změnu veškerých předvoleb. Pojďme se společně v tomto článku podívat na to, jak můžete na Macu v Mapách spravovat předvolby uživatelského účtu:

  • Prvně je nutné, abyste se na Macu do nativní aplikace Mapy přesunuli.
  • Jakmile tak učiníte, tak v pravém horním rohu klepněte na ikonu uživatele.
  • Následně se zobrazí malé menu, ve kterém stiskněte možnost Předvolby.
  • Tímto se otevře nové okno, ve kterém už je možné předvolby změnit.

Pomocí výše uvedeného postupu si tedy můžete na Macu v Mapách zobrazit okno s rozhraním pro správu všech dostupných předvoleb. Konkrétně si zde můžete nastavit preferovaný způsob přepravy, který se bude brát v potaz při využívání navigace a zjišťování trasy. Následně nechybí ani možnosti pro úpravu předvoleb u jednotlivých způsobů přepravy, tj. u jízdy autem, na kole či pro cestování veřejnou dopravou.

Dnes nejčtenější

.