Zavřít reklamu

Chystaný iOS 15.2, který na iPhony dorazí velmi pravděpodobně již v průběhu příštího týdne, toho  nabídne skutečně požehnaně. Poměrně zajímavé je pak to, že kromě již dříve ohlášených novinek do něj Apple napěchoval i pár dosud utajených, leč přesto extrémně zajímavých vychytávek. Jednou z nich je i “servisní kniha” iPhonu. 

Ano, čtete správně. Na iPhonech se konkrétně v sekci Nastavení – Obecné objeví podsekce Historie dílů a služeb, která bude obsahovat informace o servisních zásazích v daném telefonu. Důležité je však dodat dvě věci. Tou první je fakt, že se sekce na iPhonu zobrazí jen v případě, že byl u telefonu opravován díl, který je zařízení schopno rozpoznat a ověřit jeho originalitu a zároveň je telefon dostatečně nový. Novinka totiž bude k dispozici jen u iPhonů XR/XS a novějších, přičemž u těch spolu s iPhony SE 2. generace bude informovat jen o vyměněné baterii. U iPhonů 11 a novějších se pak k baterii přidá i displej a v případě iPhonů 12 a 13 pak bude kromě informací o baterii a displeji k dispozici i informace o fotoaparátu. 

Co se pak týče informací v nastavení, k dispozici budou dvě možnosti – konkrétně buď hláška “originální díl Apple”, nebo “neznámý díl”. Druhá hláška se na zařízení objeví, pokud bude originální díl nesprávně namontován, díl v zařízení bude neoriginální, již byl použit v jiném zařízení či nefunguje správně. Ve výsledku tedy bude mít uživatel o komponentech ve svém telefonu velmi slušný přehled, což se bude hodit zejména při nákupu iPhonů z druhé ruky.

Dnes nejčtenější

.