Zavřít reklamu

V iOS 15 a dalších nových jablečných systémech se Apple z velké části zaměřil na to, aby se uživatelé stali produktivnějšími, a aby jim chytrá zařízení tolik neovládala život. Dočkali jsme přidání režimů Soustředění, v rámci kterých si můžete přesně definovat, kdo se vám bude moci dovolat, a která aplikace vám bude moci odesílat oznámení. Těchto režimů si můžete vytvořit kolik chcete a aktivovat je pak můžete ručně, anebo v určitých případech automaticky. Kromě toho jsme se v iOS 15 dočkali také přidání naplánovaných souhrnů oznámení, díky kterým uživatelé přestanou sledovat každé jedno oznámení, které jim přijde.

Jak na iPhone zapnout naplánovaný souhrn oznámení

Naplánované souhrny oznámení fungují velice jednoduše a určitě si je většina z vás zamiluje. Pokud se zamyslíte nad tím, jak funguje při příchodu nějaké notifikace, tak si uvědomíte, že ve většině případech ihned berete do ruky iPhone a díváte se, co vám přišlo. Kvůli tomu se můžete velice jednoduše rozhodit, například z práce či ze studia. Díky naplánovaným souhrnům s tímto můžete jednoduše bojovat. Po aktivaci této funkce vám notifikace z vybraných aplikací nebudou chodit přesně v čas doručení, ale zobrazí se najednou v souhrnu ve vybraný čas, který si sami zvolíte. Pro zapnutí naplánovaných souhrnů oznámení postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, a to k sekci Oznámení, kterou rozklikněte.
  • Následně v horní části obrazovky rozklikněte kolonku Naplánovaný souhrn.
  • Zde pak stačí, abyste pomocí přepínače aktivovali možnost Naplánovaný souhrn.
  • Pak se vám zobrazí průvodce, ve kterém si můžete nastavit první naplánovaný souhrn.
  • V tomto průvodci si zvolte aplikace, které chcete zahrnout, společně s časy souhrnů.
  • Nakonec stačí, abyste dole klepnuli na Zapnout souhrn oznámení.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 15 aktivovat příchod naplánovaných souhrnů oznámení namísto klasických notifikací. Osobně jsem si tuto funkci velice oblíbil, jelikož se díky ní mohu delší dobu soustředit na práci bez nutnosti toho, abych se po každé příchozí notifikaci musel dívat na obrazovku telefonu a nechal se tak rozptýlit. Jakmile projdete výše uvedeným průvodcem, tak se vám zobrazí další možnosti pro nastavení naplánovaných souhrnů, společně se statistikami.

Dnes nejčtenější

.