Zavřít reklamu

Oznámení jsou nejen na iPhonu nesmírně důležitá. Právě díky nim můžete jednoduše a rychle interagovat s vybranými aplikacemi, které vám oznámení mohou odeslat. V mnohých případech ale oznámení mohou být spíše nevyžádaná, například pokud zrovna potřebujete pracovat nebo studovat. Apple se každopádně v iOS 15 a dalších nových systémech rozhodl zaměřit primárně na zvýšení produktivity uživatele, a to především díky Soustředění, ve kterém je možné oznámení přizpůsobit tak, aby vás nerušila. Nejčastěji se stanou oznámení z nějaké aplikace nevyžádanými tehdy, pokud jich začne chodit nespočet najednou – kupříkladu oznámení ze skupinových konverzací. V iOS 15 je ale proti takovým oznámením možné jednoduše bojovat.

Jak na iPhone rychle ztišit příchozí oznámení

V případě, že vám na iPhone začne chodit mnoho oznámení najednou a usoudíte, že jsou nevyžádaná, tak je můžete rychle a jednoduše ztišit. Díky tomu nebudete muset zbytečně zapínat celý režim Soustředění, který může ovlivnit celkový příchod oznámení v rámci iOS. Pro rychlé ztišení jakýchkoliv oznámení z určité aplikace postupujte na vašem jablečném telefonu následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se iPhonu přesunuli do oznamovacího centra:
    • iPhone s Touch ID: přejeďte prstem ze spodní hrany displeje nahoru;
    • iPhone s Face ID: přejeďte prstem z pravé horní hrany displeje dolů.
  • Jakmile oznamovací centrum otevřete, tak si najděte oznámení z aplikace, kterou chcete umlčet.
  • Následně po této notifikaci přejeďte prstem zprava doleva.
  • Tímto se zobrazí několik možností, ve kterých stiskněte možnost Volby.
  • Poté se vám zobrazí malé menu, ve kterém už si ztišení můžete nastavit.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 15 rychle ztišit příchozí oznámení. Konkrétně si můžete zvolit ze tří možností pro ztišení, a to na hodinu, na celý den anebo kompletně. Popřípadě můžete vybranou notifikaci přesunout do naplánovaného souhrnu oznámení, tedy pokud je máte zapnuté. Pokud oznámení z konkrétní aplikace kompletně vypnete a chtěli byste provést opětovnou aktivaci, popřípadě pokud byste chtěli oznámení nějakým jiným způsobem spravovat, tak je nutné, abyste přešli do Nastavení → Oznámení, kde veškeré možnosti najdete. Na konec ještě zmíním, že je součástí oznámení v iOS 15 speciální funkce, která vám dokáže nabídnout ztišení notifikací z vybrané aplikace v případě, že jich začne chodit mnoho a vy s nimi nijak nezačnete interagovat.

Dnes nejčtenější

.