Zavřít reklamu

Čas od času se můžete ocitnout v situaci, kdy potřebujete smazat starý iPhone a začít využívat ten nový. Nejčastěji samozřejmě k takové akci dochází tehdy, pokud si uděláte radost a pořídíte si nový jablečný telefon, kromě toho se v ní ale můžete ocitnout tehdy, kdy odevzdáte svůj iPhone do servisu a dostanete náhradní kus. Apple se snažil celou cestu od smazání starého iPhonu až po kompletní nastavení toho nového udělat co možná nejjednodušší a z mé vlastní bohaté zkušenosti mohu říct, že se mu to rozhodně povedlo. Jablečná společnost se každopádně nadále snaží proces přechodu na jiný iPhone co možná nejvíce zjednodušit, což je rozhodně skvělé. Pojďme se společně v tomto článku podívat, s jakými novými možnostmi přišla v iOS 15.

Dočasné úložiště na iCloudu

Pokud si pořídíte nový iPhone, tak do něj ve většině případech chcete přenést veškerá data z toho starého. V případě, že se řadíte mezi jedince, kteří si předplácí iCloud, tak je pro vás tento postup nejjednodušší a nemusíte se o nic starat. Veškerá data a aplikace se vám totiž automaticky do nového iPhonu stáhnou po přihlášení k Apple ID. Uživatelé, kteří iCloud nevyužívají, museli až doposud využívat speciální utilitu pro přenos dat. Tato utilita je samozřejmě k dispozici i nadále, pokud ji ale využijete pro přenos dat, tak je nutné nějakou dobu počkat, než nový iPhone budete moci začít využívat. Namísto toho, při využití iCloudu, je možné iPhone využívat ihned. Pokud již nyní víte, že budete přecházet na nový iPhone, tak vám Apple v rámci iOS 15 poskytne bezplatné dočasné úložiště na iCloudu, na které si můžete uložit veškerá data. Pro získání tohoto bezplatného místa na iCloudu stačí, abyste přešli do Nastavení -> Obecné -> Přenést nebo resetovat iPhone. Zde stačí v horní části klepnout na Začít a projít průvodcem.

Co se starým zařízením?

Jakmile veškerá data přesunete do vašeho nového iPhonu, tak vyvstane na povrch jedna otázka – co se bude dít se starým zařízením? Možností je v tomto případě několik. Například jej můžete prodat na bazaru, popřípadě jej můžete darovat nějakému členovi rodiny, kterému ním uděláte nemalou radost. V rámci iOS 15 se vám nově po přesunutí veškerých dat v Nastavení zobrazí rozhraní s průvodcem, který vám dokáže pomoci s kompletním smazáním zařízení tak, aby ho mohl následně využívat kdokoliv jiný. Díky tomu nezapomenete na to, abyste zařízení bezpečně smazali.

Přepracované rozhraní pro reset

V případě, že jste v minulosti chtěli smazat váš iPhone, popřípadě pokud jste chtěli provést obnovu či reset nějaké součásti systému, tak jste samozřejmě mohli. V rámci iOS 15 se však tento postup lehce změnil, stejně tak jako rozhraní těchto možností. Pokud tedy chcete v rámci iOS 15 provést obnovení zařízení do továrního nastavení, popřípadě pokud chcete resetovat nějaké součásti systému, tak přejděte do Nastavení -> Obecné, kde sjeďte úplně dolů a zde rozklikněte kolonku s názvem Přenést nebo resetovat iPhone. Tady věnujte ve spodní části obrazovky pozornost dvěma možnostem, a to ResetovatSmazat data a nastavení. Pokud klepnete na Resetovat, tak se vám zobrazí několik možností, díky kterým můžete obnovit určitou systémovou část. Klepnutím na Smazat data a nastavení pak provedete resetování zařízení do továrního nastavení, což je ideální před prodejem. Pokud tuto možnost zvolíte, tak se vám navíc zobrazí nový průvodce, který vás přesně informuje o tom, co bude smazáno.

Jednoduché stažení aplikace Přechod na iOS

Pokud vlastníte chytrý telefon s operačním systémem Android a zvažujete přechod na iOS, tak vás mohu ujistit v tom, že je celý proces nesmírně jednoduchý a nebolestivý. Pro přesun veškerých dat z vašeho Android zařízení na iPhone stačí, abyste si stáhli aplikaci Přechod na iOS z Google Play, a poté se pomocí speciálního kódu spojili s telefonem. V iOS 15 se celý postup stažení aplikace Přechod na iOS stal ještě jednodušším. Zatímco v minulých verzích iOS jste tuto aplikaci museli ručně hledat v Google Play, tak nově stačí, abyste naskenovali QR kód, který vás na Android zařízení automaticky přesune na profil aplikace.

přenos na ios

Zdokonalený přenos dat z Androidu

Na předchozí stránce jsem zmínil, že je přenos veškerých dat z Androidu na iOS brnkačka. To je sice pravda, na druhou stranu jste se ale při přesunu dat mohli ocitnout v situaci, kdy se některá data nepřesunula úplně stoprocentně podle představ. Apple se každopádně proces přesunu dat z Androidu na iOS snaží neustále zlepšovat a příchod iOS 15 rozhodně není výjimkou. Aplikace Přechod na iOS umí nově přesunout fotoalba, společně se soubory a složkami či nastavení zpřístupnění. Ve starších verzích iOS nebylo vůbec možné tyto typy dat přesunout, což se ale naštěstí změnilo. Díky tomu bude přenos veškerých dat ještě přesnější.

Dnes nejčtenější

.