Zavřít reklamu

Součástí prakticky všech operačních systémů od Applu je nativní aplikace Mapy, kterou vyvíjí samotná jablečná společnost. Zatímco ještě před několika lety byste o tuto aplikaci ani nezavadili, a to kvůli absenci důležitých funkcí a všeobecného zaostávání, tak v současné chvíli už se tato situace mění. Apple se s každou aktualizací systémů snaží nativní aplikaci Mapy vylepšovat a dnes už dokonce nabízí také některé funkce, které byste naopak u konkurenčních mapových aplikací hledali marně. Vylepšení se nativní Mapy dočkaly také s příchodem iOS 15 a v tomto článku se na jednu z novinek podíváme.

Jak na iPhone v Mapách upravit předvolby uživatelského účtu

Kromě ostatních nových funkcí, kterých jsme se v Mapách dočkali, v nich přišel Apple také s uživatelským účtem. Díky němu můžete využít hned několik dalších možností, s pomocí kterých je možné nativní Mapy ještě více přizpůsobit. V minulých verzích iOS bylo nutné většinu změn předvoleb aplikace Mapy provádět v Nastavení, a nikoliv v samotné aplikaci. Pojďme se společně v tomto článku podívat na to, jak můžete nově spravovat předvolby uživatelského účtu přímo z aplikace Mapy:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Mapy.
  • Jakmile tak učiníte, tak ve spodní části obrazovky věnujte pozornost panelu s možnostmi.
  • V rámci tohoto panelu klepněte napravo od vyhledávacího pole na ikonu vašeho účtu.
  • Tímto se ocitnete v rozhraní, v rámci kterého si můžete rozkliknout několik možností účtu.
  • Z tohoto rozhraní vyberte poslední možnost s názvem Předvolby.
  • Následně už si jen stačí veškeré předvolby projít a případně přenastavit.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na Macu jednoduše upravit předvolby vašeho uživatelského účtu. Co se týče dostupných možností, tak si můžete vybrat, které trasy se budou při navigaci upřednostňovat – k dispozici je auto, chůze, doprava a jízda na kole. U tras pro aut je možné si nastavit vyhnutí se mýtnému či dálnicím, u kola nechybí možnosti pro vyhnutí se kopcům a rušným silnicím. Dále si můžete nastavit, které typy veřejné dopravy chcete využívat, dále si můžete nastavit zobrazení jednotek vzdálenosti v mílích či v kilometrech. Klepnutím na možnost Nastavení map se ocitnete v aplikaci Nastavení, kde jsou k dispozici ještě další možnosti pro změnu předvoleb aplikace Mapy.

Dnes nejčtenější

.