Zavřít reklamu

Přestože jsou tablety mnohými uživateli dlouhodobě označovány za již víceméně mrtvé produkty, jejichž sláva je ta tam, Apple se snaží svými modely přesvědčit svět o naprostém opaku a jak se ukazuje, daří se mu to velmi dobře. Vyplývá to alespoň z údajů analytické společnosti Canalys, dle kterých zejména v západní Evropě v uplynulém čtvrtletí naprosto zazářil. 

Loňský rok byl z hlediska prodejů iPadů a Maců pro Apple “díky” nástupu pandemie koronaviru velmi dobrý a jen málokdo by si tak zřejmě dokázal představit, že je vůbec možné loňská čísla zlepšit. Třetí čtvrtletí letoška však ukázalo, že prostor pro zlepšení je tu stále obrovský. V západní Evropě se totiž zlepšily meziročně prodeje iPadů za toto čtvrtletí o úctyhodných 33 % a to i přesto, že celý trh meziročně poklesl o 20 %. V uplynulém čtvrtletí tak jen pro představu představovaly iPady 45 % všech prodaných tabletů v západní Evropě, což je rozhodně úctyhodný výkon. 

S trochou nadsázky by se přitom dalo říci, že recept na úspěch Applu na poli s tablety není nikterak složitý. Stačí totiž de facto jen uvést několik modelových řad s odlišnou cílovou skupinou, díky čemuž tak výrobce pokryje extrémní množství potenciálních zákazníků. A jelikož jsou iPady dlouhodobě oblíbené pro svůj design, výkon, funkce a u základních modelů i cenu, stává se z nich díky tomu ve výsledku naprosto ideální zařízení pro extrémní množství uživatelů a v některých případech vlastně i jediná volba. Přeci jen, hledat na trhu tablet se stejnými či minimálně podobnými technickými specifikacemi jaké má iPad Pro M1 je prakticky nemožné. 

iPady můžete zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.