Zavřít reklamu

Trápí vás pokažený displej na vašem iPhone? Ať už jste servisní technik nebo samotný majitel daného zařízení, neresponzivní displej iPhonu dokáže pořádně potrápit. Důvodů, proč ke ztrátě responzivity zobrazovače dochází a stejně tak různých dalších podobných problémů může být hned několik. Pojďme se podívat na ty nejčastější z nich.

Náhodné doteky alias Ghost touch

Tzv. Ghost Touch se projevuje tak, že na displeji se objevují nežádoucí, náhodné doteky, které působí rušivě a brání uživateli ovládat zařízení podle vlastního uvážení. K odstranění Ghost Touch naštěstí většinou postačí jen opětovná instalace displeje na iPhone.

Pokud toto řešení problém neodstraní, je dost možné, že došlo k poškození elektrostatickým výbojem. Ten se může vyskytnout při neopatrné instalaci bez potřebného vybavení, zvláště antistatických rukavic. V takovém případě je bohužel nutno nahradit poškozený díl novým.

Displej nereaguje na dotek

Při neodborné výměně displeje na iphone, ale i jiném zařízení může dojít k výskytu chyby, kdy sice zobrazovač na první pohled funguje, nereaguje však vůbec na dotek. V takovém případě je dobré zkontrolovat spojení displeje se zbytkem zařízení, které zajišťuje flex kabel a případně vyzkoušet i opakovanou instalaci. Problém by měl následně zmizet.

iPhone

Částečná neresponzivnost iPhonu

Pokud začne displej vynechávat, resp. bude reagovat na doteky jen náhodně a nepravidelně, je velmi pravděpodobné, že je poškozen a je nutná jeho výměna za nový. Za vyzkoušení stojí samozřejmě kontrola konektoru s flex kabelem, popřípadě opakovaná instalace.

Problém souvisí s danou verzí iOS

K tomuto problému došlo zejména u zařízení iPhone 8 a iPhone 8 Plus s verzí operačního systému 11.3. V tomto případě bylo nejjednodušším řešením aktualizovat zařízení na novější verzi, což je v případě iphonů možné i prostřednictvím počítače se značkou Apple.

iPhone a jeho displej

Při výměně neresponzivního displeje na iPhone je velmi podstatné zvolit nejen kvalitní náhradní displej, ale také vhodné příslušenství. Vše naleznete na Fixshop.cz. Díky tomu snížíte riziko poškození nového zobrazovače i samotného iphonu na nezbytné minimum.

Dnes nejčtenější

.