Zavřít reklamu

Pokud sledujete dění kolem Applu dlouhodobě, zcela určitě vám neunikly jeho trable s Ruskem, které si v minulosti diktovalo zablokování určitých aplikací, následně Apple přiměl k nabízení státních aplikací při aktivaci iPhonu na svém území a nyní jej chce donutit k tomu, aby si na něm otevřel kanceláře. V opačném případě jim chce zamezit v zemi působit. 

Požadavek Ruska je naprosto jasný a jednoduchý – do konce roku chce, aby Apple i jiné americké technologické společnosti otevřely v zemi kanceláře s tím, že pokud tak neučiní, vystavují se buď úplnému zákazu působení na jeho území či celé řadě “trestů” například ve formě omezení reklamy, shromažďování dat, převodů peněz ze země a tak podobně. Proč je vznik kanceláří amerických technologických společností vyžadován sice Rusko nezveřejnilo, v kuloárech se však šušká o tom, že si od nich slibuje větší vliv na tyto společnosti ve smyslu snadnějšího prosazování jeho zájmů. 

Ačkoliv se Apple a ani žádná jiná technologická společnost k celé záležitosti zatím nevyjádřila, dá se předpokládat, že požadavky Ruska vyslyší a kanceláře na jeho území vytvoří. Jakékoliv problémy z jeho strany by totiž pro něj byly velmi nepříjemné a než je riskovat, bude pro ně lepší se v tomto směru podvolit a jít mu takříkajíc na ruku. Dosud po něm ostatně chtěl “jen” zákonné věci a nedá se tak úplně očekávat, že by se rozhodl jít v brzké době jinou cestou.  

Dnes nejčtenější

.