Zavřít reklamu

Spotify pokračuje v úpravách své mobilní aplikace, byť ne vždy tak, jak by člověk asi vždy čekal. Svědčí o tom i jeho poslední upgrade, který se točí kolem odstranění jedné z oblíbených možností přehrávače. Řeč je konkrétně o možnosti náhodného přehrávání skladeb. 

Zatímco u playlistů poskládaných z různých skladeb je možnost náhodného přehrávání skladeb zcela určitě užitečná vychytávka, v případě hudebních alb tomu tak úplně není – tedy alespoň podle umělců. Například taková Adele se nechala relativně nedávno slyšet, že Spotify požádala o to, aby u jejích alb možnost náhodného přehrávání skladeb odebralo, protože pořadí skladeb je v jejích albech velmi důležité a pro jeho plné vychutnání si je proto potřeba si skladby poslechnout ve správném pořadí. A jelikož s tímto tvrzením sympatizovali i další hudebníci, rozhodlo se nyní Spotify hromadně možnost náhodného přehrávání skladeb u alb odebrat hromadně. V současnosti tedy již u alb možnost náhodného přehrávání nenaleznete. 

Je otázkou, zda se ze strany Spotify jedná vyloženě o správný tah. Přeci jen, možnost přehrání si alba hezky postupně byla k dispozici i před odstraněním náhodného přehrávání a záleželo jen na posluchačích, zda ji využijí. Takto do ní však budou de facto násilně tlačeni bez jakékoliv další možnosti nastavení přehrávání – tedy samozřejmě při odmyšlení si klasického přetáčení hudby. Skoro by se tak až chtělo říci, že se jedná z uživatelského hlediska spíše o krok vzad. 

Dnes nejčtenější

.