Zavřít reklamu

Apple se chce na své komponenty spoléhat v budoucnu čím dál více. Po procesorech, FaceTime modulech a dalších dílech má totiž nyní v plánu další důležitý krok – konkrétně pak vytvoření a výrobu vlastních 5G modemů. Ty v současnosti odebírá od Qualcommu, avšak již v roce 2023 tomu má být jinak. Vyplývá to alespoň ze slov finančního ředitele Qualcommu Akasha Palkhiwaliho. 

Na setkání s investory Qualcommu se finanční ředitel Qualcommu nechal slyšet, že zatímco nyní je jeho společnost se spoluprací s Applem spokojená, od roku 2023 tomu tak velmi pravděpodobně nebude. V tomto roce mu totiž má dodávat pouze 20 % 5G modemů  z nynějšího množství, což bude pro Qualcomm znamenat poměrně brutální propad. Akasha sice přímo neřekl, že zatím budou stát 5G modemy Applu, ale vzhledem k tomu, kolik informací o jejich vývoji koluje na internetu a hlavně pak vzhledem k tomu, že nikdo silnější na poli modemů než Qualcomm v současnosti není je prakticky jasné, že tomu tak je. 

Je poměrně zajímavé, že rok 2023 byl původně jakožto první rok nástupu 5G modemů Applu předpovídán i mnoha analytiky. Spousta z nich však později své předpovědi upravila kvůli tomu, že neměl vývoj probíhat zcela podle představ Applu a jeho finální produkt se tak proto měl ukázat později než se předpokládalo. Jak se ale nyní zdá, práce nabraly opět na intenzitě a Apple díky tomu ukáže modem dle svých představ. Jeho vlastnosti sice zatím neznáme, dá se nicméně předpokládat extrémní energetická úspora v kombinaci se skvělou rychlostí – tedy stejné vlastnosti jako u jeho procesorů. 

Dnes nejčtenější

.