Zavřít reklamu

Se novým týdne vám opět přinášíme přehled dalších užitečných zkratek pro iOS. Než se pustíte do jejich instalace a zkoušení, připomínáme, že je potřeba každou zkratku otevřít v prostředí prohlížeče Safari na iPhonu, do kterého ji budete chtít nainstalovat. Ujistěte se také, že jste v Nastavení -> Zkratky povolili používání nedůvěryhodných zkratek.

Calculator

Tato zkratka bude užitečnější spíše na jiném zařízení než je iPhone – konkrétně na iPadu, který postrádá nativní kalkulačku. Díky zkratkce s všeříkajícím názvem Calculator můžete snadno a rychle provádět základní výpočty za pomoci softwarové klávesnice vašeho mobilního Apple zařízení.

Zkratku Calculator stáhnete zde.

Translate

Translate je variabilní a přizpůsobitelná zkratka, která vám za pomoci nástroje Microsoft Translator přeloží libovolný text. Zkratka pracuje ve výchozím nastavení s angličtinou, to ale můžete změnit po klepnutí na tři tečky v pravém horním rohu karty zkratky. Ke zkratce můžete přidat také akci Přečíst přeložený text, díky které dojde k hlasitému přečtení daného textu.

Zkratku Translate stáhnete zde.

Extract PDF

Narazili jste na webové stránce na dokument ve formátu PDF, který byl ale do daného webu vložený, takže jej není možné stáhnout obvyklým způsobem? Stačí na listi sdílení přidat zkratku s názvem Extract PDF, která se již postará o vše potřebné. Zkratku PDF používejte pouze k legálnímu stahování obsahu.

Zkratku Extract PDF stáhnete zde.

Dnes nejčtenější

.