Zavřít reklamu

Aktuálně nejnovější operační systémy od Applu nabízí nespočet nových funkcí, které rozhodně stojí za to. Primárně můžeme již delší dobu v iOS 15 a dalších systémech využívat například režimy Soustředění, přepracovanou aplikaci FaceTime či například funkci Živý text. Vylepšení se každopádně dočkaly také Memoji, které jsou již po dobu několika let součástí každého iPhonu s Face ID. Pojďme se společně v tomto článku podívat na celkově 5 vylepšení Memoji v iOS 15, o kterých jste možná nevěděli.

Oblečení

Až doposud jste si v rámci Memoji mohli nastavit pouze tvář a všeobecně detaily na hlavě. Pokud jste chtěli změnit oblečení, tak jste si mohli vybrat maximálně barvu, a to navíc celkem krkolomným způsobem. S příchodem iOS 15 se však tohle mění, jelikož nově si kromě tváře a hlavy můžete zvolit také vzhled a barvu oblečení vašeho Memoji. Pro změnu oblečení stačí, abyste se v aplikaci Zprávy přesunuli do režimu úprav Memoji, kde v kategoriích přejděte úplně doprava, kde rozklikněte Oblečení. Následně si můžete zvolit také barvy oblečení.

Pokrývky hlavy a brýle

Vašemu Memoji můžete již delší dobu nastavit pokrývku hlavy, společně s brýlemi. V rámci pokrývek hlavy jsou k dispozici všemožné čepice, klobouky, mašle, turbany, helmy a další. Pokud máte na vašem iPhonu nainstalovaný operační systém iOS 15, tak si u každé pokrývky hlavy můžete nastavit hned tři barvy, zatímco až donedávna jste mohli nastavit pouze jednu. Co se pak týče brýlí, tak si můžete zvolit celkově tři nové nové typy obrouček – ve tvaru srdce, hvězd nebo v retro stylu. Na výběr jsou obroučky i skla v různých barvách.

Oči různých barev

To, co mnohé z nás charakterizuje, je právě barva očí. Většina z nás má různé odstíny hnědé, modré či zelené barvy. Jsou tady ale také takoví lidé, kteří „trpí“ heterochromií očí. Pokud nevíte, co tohle slovo znamená, tak hetero je z řeckého „jiný, druhý“ a chroma znamená barva. Pokud si spojíte jedna a jedna dohromady, tak zjistíte, že se jedná o různobarevnost očí, tedy že jedno oko má jinou barvu než to druhé. Jestliže se mezi tyto jedince řadíte, tak si nově v Memoji z iOS 15 můžete nastavit barvu pro každé oko zvlášť.

Možnosti zpřístupnění

Apple je společnost, která se snaží o to, aby její produkty a operační systémy mohl využívat opravdu každý. Proto nabízí nespočet funkcí zpřístupnění, díky kterým mohou iOS a další systémy využívat i znevýhodnění uživatelé – například nevidící či neslyšící. Pokud mezi tyto znevýhodněné uživatele patříte, tak si můžete vytvořit Memoji, které vás bude skvěle vystihovat. Konkrétně jsou pro Memoji k dispozici kochleární (ušní) implantáty, kyslíkové hadičky a chrániče hlavy. Tyto možnosti najdete v úpravách Memoji v sekcích Nos, Uši a Pokrývka hlavy.

Nové nálepky

Jak už jsem zmínil na jedné z předchozích stránek, tak Memoji jsou k dispozici již několik let, od iPhonu X, který jako první přišel s Face ID. Veškeré Memoji a Animoji fungují právě díky TrueDepth přední kameře, která je součástí Face ID. Dlouhou dobu byly tedy Memoji a Animoji k dispozici pouze na novějších iPhonech, aby to ale uživatelům starších iPhonů nebylo líto, tak se Apple rozhodl zpřístupnit nálepky s Memoji. Ty nejsou oproti klasickým Memoji a Animoji pohyblivé, ale statické. V iOS 15 jsme se dočkali hned devíti nových nálepek Memoji, pomocí kterých můžete poslat havajský pozdrav, zamávání, triumfální výraz a další.

Dnes nejčtenější

.