Zavřít reklamu

V posledních dnech se na našem magazínu věnujeme především macOS Monterey, jelikož se jedná o aktuálně nejnovější operační systém. Pár týdnů před macOS Monterey jsme se však dočkali ještě vydání iOS a iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15. Zatímco iOS 15 jsme se věnovali relativně dost, tak watchOS 8 by si zasloužil o trošku více pozornosti. Proto se společně v tomto článku podíváme na 5 skrytých tipů a triků ve watchOS 8, o kterých by měli všichni uživatelé Apple Watch vědět. Vrhněme se přímo na věc.

Více minutek

Apple Watch je zařízení, které se primárně stará o zaznamenávání vaší aktivity. Sekundárně se ale jedná také o prodlouženou ruku iPhonu. Patříte-li mezi uživatele jablečných hodinek a část dne trávíte v kuchyni, tak už jste dost možná někdy využili nativní aplikaci Minutky. Až doposud jste si však v této aplikaci mohli vytvořit pouze jednu minutku, což nebylo ideální. Dobrou zprávou je, že ve watchOS 8 už je možné vytvořit minutek hned několik. Stačí, abyste přešli do aplikace Minutky, kde si vyberte konkrétní minutky, které chcete odstartovat. Popřípadě vyjeďte nahoru, klepněte na Vlastní a vyberte si vlastní čas.

Připomínky Mindfulness

S příchodem watchOS 8 jsme se na našich jablečných hodinkách dočkali nové aplikace Mindfulness. Tato aplikace v sobě ukrývá z první části původní cvičení Dýchání a z druhé části nové cvičení Zamyslete se. S pomocí těchto cvičení se můžete jednoduše a rychle uklidnit, popřípadě se nad nějakou věcí zamyslet. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že obě tato cvičení na uklidnění fungují, každopádně by bylo fajn, kdyby Apple Watch zvládly samy automaticky určit, kdy se uklidnit potřebujete. Nastavit si ale můžete alespoň připomínky Mindfulness, tedy notifikaci, která vám cvičení připomene. Tuto připomínku lze přidat na Apple Watch v Nastavení -> Mindfulness -> Přidat připomínku.

Portrétní ciferníky

Když Apple vydá novou majoritní verzi watchOS, tak automaticky vydá i několik nových ciferníků – a u watchOS 8 se nejednalo o výjimku. Konkrétně jablečná společnost přidala nový ciferník Portrét. Jak už název tohoto ciferníku napovídá, tak bude pracovat s portrétními fotografiemi, které vyfotíte na váš iPhone. Konkrétně si tedy vyberete portrétní fotku s tím, že čas se zobrazí v pozadí. Pokud se tedy v popředí portrétní fotky nachází například hlava, tak čas se částečně zobrazí až za ní, v pozadí. Umístění času je samozřejmě automatické, aby nedošlo k jeho kompletnímu zakrytí a byl stále viditelný. Portrétní ciferník můžete na Apple Watch nastavit tak, že přejdete do aplikace Watch, kde se přesuňte do sekce Galerie ciferníků. Poté nahoře v sekci Nové ciferníky vyberte Portrét a následně si vyberte fotografie, které se mají zobrazit. Zvolit si můžete také styl a přidat můžete komplikace. Jakmile budete mít ciferník přizpůsobený, tak klepněte na Přidat v horní části obrazovky. Pokud jste vybrali více fotek, tak se s každým zvednutím zápěstí fotografie změní.

Odemknutí iPhonu

V posledních měsících, kdy na světě neustále řádí pandemie koronaviru, jsme se dozvěděli hned několik různých věcí, na které bychom jinak nepřišli. Ve světě Applu se jedná například o fakt, že biometrická autentizace pomocí Face ID není v rámci pandemie úplně ideální, a to kvůli rouškám, které musíme nosit. S rouškou nás Face ID prostě a jednoduše nerozpozná a nedovolí přístup do iPhonu. Pokud však máte Apple Watch, tak si můžete nastavit, aby se iPhone odemkl s jejich pomocí. V případě, že tedy Face ID selže a vy máte na ruce nasazené Apple Watch, tak se iPhone odemkne. Tuto funkci lze jednoduše nastavit na iPhonu, a to tak, že přejdete do Nastavení -> Face ID a kód, kde se následně autorizujte a pomocí přepínače aktivujte příslušnou možnost níže v kategorii Odemknout pomocí Apple Watch.

Upozornění na zapomenutí

Jestliže se řadíte mezi uživatele, kteří často zapomínají, tak zbystřete. S příchodem watchOS 8 jsme se totiž dočkali nové funkce, která nese název Upozornění na zapomenutí. Tato funkce je součástí dvou ze tří nových aplikací pro Apple Watch z rodiny Najít a konkrétně ji můžete aktivovat v Najít zařízení a Najít předmět. V těchto aplikacích stačí rozkliknout zařízení či předmět, který nechcete zapomenout, a poté u něj funkci Upozornit na zapomenutí aktivovat. Jakmile se v budoucnu po aktivaci této funkce od vybraného předmětu vzdálíte, tak vám automaticky přijde notifikace, která vás o této skutečnosti informuje. Vy se tak budete moci pro předmět jednoduše vrátit. Osobně mi tato funkce opravdu změnila život, jelikož konečně své zařízení a předměty nezapomínám.

Dnes nejčtenější

.