Zavřít reklamu

Každoroční klasika se opakuje. Tak přesně takto by se dala s trochou nadsázky popsat situace kolem nedávno vydaného operačního systému macOS Monterey, ve kterém je i přesto, že jej Apple testoval od června, relativně dost chyb. A některé z nich jsou dokonce tak závažné, že Macy doslova vyřazují z provozu. 

Prakticky každý rok si mnozí jablíčkáři stěžují na to, že jim instalace nového macOS znefunkčnila jejich Macy, které je kvůli tomu třeba odnést do servisů. Zatímco však v předešlých letech se jednalo primárně o Macy staršího data, u kterých již tedy byla softwarová podpora na hraně, letos hlásí problémy i uživatelé s Macy relativně novými. Mezi stížnostmi na úplné znefunkčnění Maců totiž naleznete třeba i stížnosti majitelů 16” MacBooků Pro z roku 2019 či novějších iMaců. Ve všech případech se jedná o tentýž problém – při instalaci se systém zhroutil, což Mac zcela zablokovalo a nyní jej nelze vůbec zapnout. Jedinou možností, jak jej zachránit, se tak stává návštěva servisu.

Ačkoliv se Apple zatím k problému nevyjádřil, je prakticky jisté, že o něm ví a pracuje na jeho opravě. Se stížnostmi jsou totiž zaplavena jak jeho diskuzní fóra, tak i servisní střediska, která musí nefunkční Macy vracet k životu. Vzhledem k povaze chyby se navíc dá očekávat, že s vydáním opravného updatu příliš dlouho vyčkávat nebude, aby mimo provoz neskončilo ještě více Maců, než je tomu nyní. Škoda jen, že ty již postižené softwarové updaty nespasí. 

Dnes nejčtenější

.