Zavřít reklamu

Za poslední roky se stalo již jakousi tradicí, že je nových iPhonů po jejich představení velký nedostatek a mnozí uživatelé na ně proto musí čekat dlouhé týdny, ne-li měsíce. Zatímco však v minulosti platilo, že se jednalo vždy jen o určité řady – tedy buď levnější základní, nebo řadu Pro – letos se nedostatek iPhonů 13 dotýká prakticky všech modelů. Jedinou výjimkou jsou modely 13 mini, které se dají sehnat v relativně velkém množství nejrůznějších konfigurací, ale například základní iPhony 13 či prakticky veškeré konfigurace iPhonů 13 Pro jsou beznadějně vyprodané. Apple má však již plán, jak proti tomu bojovat. 

Zdroje velmi dobře informovaného portálu Nikkei Asia pocházející přímo z dodavatelského řetězce Applu tvrdí, že se nyní ve snaze zvýšit produkci iPhonů 13 (Pro) rozhodl kalifornský gigant poměrně brutálně utlumit výrobu iPadů. Jejich komponenty mají pak být využívány právě pro výrobu iPhonů 13, jelikož jsou ze značné části shodné. Stejný osud měl dále potkat i starší generace iPhonů, které Apple na úkor letošních “třináctek” tvrdě upozadil, aby co nejdříve zasytil obří poptávku po novinkách. 

Nynější nastavení výroby Applu má však i svou stinnou stránku, kterou je brzký potenciální nedostatek iPadů. Zdroje totiž tvrdí, že Apple nemá v současnosti moc velké skladové zásoby svých tabletů, takže zatímco dostupnost iPhonů 13 se může po nějaké době přeci jen zlepšit, v případě iPadů se může naopak výrazně zhoršit a dostat se tak až na nynější úroveň iPhonů, na které se čeká mnohdy i měsíce. Je proto otázkou, zda je pro Apple toto nastavení držet v tomto formátu dlouhodobě, či se jedná jen o zoufalý pokus o naplnění obřích očekávání. 

Dnes nejčtenější

.