Zavřít reklamu

Přesně před týdnem jsme se konečně dočkali vydání operačního systému macOS Monterey pro veřejnost. Apple tento systém vydal po několika měsících nekonečného čekání. Co se týče ostatních operačních systémů v podobě iOS a iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15, tak těch jsme se dočkali již před několika týdny. Na macOS Monterey si tedy uživatelé museli prostě a jednoduše delší dobu počkat, stejně jako minulý rok. Všechny tyto operační systémy byly představeny již v létě, a to na vývojářské konferenci WWDC21. Od představení si mohli zmíněné systémy stáhnout všichni vývojáři a testeři. Na našem magazínu se neustále věnujeme vylepšením z nejnovějších systémů, v posledních dnech se však věnujeme právě macOS Monterey.

Jak na Macu deaktivovat Rychlé poznámky

Součástí macOS Monterey je opravdu nespočet vylepšení, která rozhodně stojí za to. Mezi jednu z těchto novinek patří Rychlé poznámky, pomocí kterých si můžete kdykoliv a kdekoliv v systémy cokoliv poznamenat. Rychlou poznámku můžete vyvolat tak, že podržíte klávesu Command, a poté přejedete kurzorem do pravého dolního rohu obrazovky. Rychlou poznámku si pak můžete uložit, popřípadě schovat na později. Zobrazení Rychlé poznámky je však realizováno skrze Aktivní rohy, což nemusí některým uživatelům vyhovovat. Deaktivovat je můžete následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na Macu klepnuli vlevo nahoře na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby systému…
  • Tímto se otevře další okno, ve kterém se nachází veškeré sekce určené pro správu předvoleb.
  • V rámci tohoto okna najděte a rozklikněte sekci s názvem Mission Control.
  • Následně v levém dolním rohu tohoto okna klepněte na tlačítko Aktivní rohy.
  • Otevře se další okno s nastavením Aktivních rohů. Klepněte na menu v pravém dolním rohu s funkcí Rychlá poznámka.
  • Z menu, které se zobrazí, pak vyberte poslední možnost s pomlčkou, čímž provedete deaktivaci.
  • Nakonec nezapomeňte klepnout na OKpředvolby zavřete.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na Macu deaktivovat Rychlé poznámky. Jak už bylo zmíněné výše, tak k zobrazení Rychlé poznámky je využíváno funkce Aktivní rohy. Někteří uživatelé Aktivní rohy aktivně využívají a jsou zvyklí na aktuální nastavení, které se s příchodem Rychlé poznámky jednoduše přenastaví. Pokud tedy Rychlé poznámky nevyužijete, popřípadě pokud chcete roh obrazovky využít k něčemu jinému, tak nyní již víte, jakým způsobem je můžete deaktivovat.

Dnes nejčtenější

.