Zavřít reklamu

Zpočátku tohoto týdne Apple vydal větší aktualizaci v podobě iOS 15.1, která přinesla i řadu novinek. Běžného uživatele, kterého se novinky třeba netýkají, spíše zajímá, jak tato verze pohnula s aspekty plynulosti a výdrže baterie. Dnes se podíváme na rychlost prostředí, a to v porovnání s iOS 15.0.2. Článek o výdrži baterie vyjde na začátku příštího týdne. Test rychlosti proběhl na iPhonech SE 1. generace, 6s, 7, 8, XR a 11. Přikládáme jej pod tento odstavec.

Začneme iPhonem SE 1. generace, jehož zapnutí sledujeme dříve na zařízení se starším operačním systémem. Jako obvykle se zaměříme na otevírání aplikací třetích stran, jejichž rychlost spuštění je při posuzování změn rychlosti zpravidla nejprůkaznější. Aplikace jako YouTube, Facebook, Apollon for Reddit, VK, Snapchat a Instagram se rychleji spustí na iOS 15.0.2. Na aktuální verzi se naopak daří lépe Twitteru. IPhone 6s se o něco rychleji spustí na iOS 15.1. Rozdíl je ovšem minimální. S aplikacemi je to podobné jako u předchozího modelu s tím rozdílem, že na iOS 15.1 pracuje lépe Snapchat. Ani zde tedy nedělá aktualizace dobrotu. U iPhonu 7 můžeme vidět domovskou obrazovku iOS 15 o něco dříve na aktuální verzi systému. Zde je výsledek o něco málo lepší. Na iOS 15.1 lze sledovat lepší práci u VK a Snapchatu. Facebook se otevře ve stejný moment. Stále ale žádná sláva.

Na řadu přichází iPhone 8, jenž se spustí ve stejný moment na obou zařízeních. Zde se žádný zázrak opět nekoná a iOS 15.1 více svědčí Apollonu for Reddit a Snapchatu. Ve stejný moment se pak spustí Facebook a Instagram. Na řadu přichází první zástupce testovaných modelů s Face ID, a sice iPhone XR. U něj „naskočí“ systém dříve na iOS 15.1. Byť jsou rozdíly minimální, i zde se otevřou na iOS 15.1 rychleji pouze aplikace VK a Snapchat. Míříme do velkého finále. IPhone 11 naskočí dříve na iOS 15.1, přičemž rozdíl je ve zlomkách sekund. Na iOS 15.1 se ale neotevře rychleji ani jedna aplikace. Řeknete si, že rozdíl je sice malý, ale pokud vyjde během pár měsíců x aktualizací, z nichž každá zařízení „malinko zpomalí“, rozdíl je pak značný.

Dnes nejčtenější

.