Zavřít reklamu

Jak jistě většina z vás ví, tak nejnovější operační systémy jsou na světě již několik dlouhých měsíců. Jejich představení jsme se dočkali na vývojářské konferenci WWDC21, která se konala letos v červnu. Konkrétně Apple přišel s iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Ihned po představení došlo k uvolnění prvních vývojářských beta verzí, následně po několika dnech i k uvolnění beta verzí veřejných. Co se pak týče veřejného vydání, tak k tomu došlo již před několika týdny. Prozatím však Apple pro veřejnost vypustil všechny zmíněné systémy kromě macOS 12 Monterey – toho se dočkáme dnes. Na našem magazínu se neustále věnujeme novým funkcím a vylepšením z nových systémů a v tomto návodu se budeme věnovat iOS 15.

Jak na iPhone ve FaceTime změnit režim mikrofonu

Nejvíce novinek se letos ze všech systémů dočkal samozřejmě iOS 15. Ten přichází s mnoha vylepšeními a novými funkcemi – dlouhou část představení Apple věnoval například aplikaci FaceTime. V tom nově můžeme využít funkci, díky které se k hovoru může uživatel připojit prostřednictvím odkazu, takže nemusíte mít k dispozici jeho telefonní číslo. Zároveň je díky tomu možné, aby se k hovoru připojili i takoví uživatelé, kteří nemají Apple zařízení, ale například Android či Windows. Pokud totiž na odkaz klepnou, tak se jim otevře webové rozhraní FaceTime. V neposlední řadě je v novém FaceTime v iOS 15 možné změnit režim mikrofonu, a to následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace FaceTime.
  • Následně klasickým způsobem zahajte hovor a přizvěte do něj účastníky.
  • Jakmile tak učiníte, tak na vašem iPhonu otevřete ovládací centrum:
    • iPhone s Touch ID: přejeďte prstem ze spodní hrany displeje směrem nahoru;
    • iPhone s Face ID: přejeďte prstem z pravé horní části displeje směrem dolů.
  • Po otevření ovládacího centra klepněte v horní části obrazovky na dlaždici Režim mikrofonu.
  • Zde už si stačí vybrat konkrétní režim, který chcete využít.
  • Nakonec, jakmile si režim zvolíte, tak stačí ovládací centrum jednoduše opustit.

Pomocí výše uvedeného způsobu je tedy možné ve FaceTime na iPhonu změnit režim mikrofonu. Ten je každopádně možné změnit i v jakékoliv jiné aplikaci, nikoliv jen ve FaceTime – a postup zůstává stejný. K dispozici jsou celkově tři režimy, a to Standardní, Izolace hlasu a Široké spektrum. Pokud zvolíte Standardní, tak se bude zvuk přenášet klasickým způsobem jako ve starších verzích iOS. Pokud vyberete možnost Izolace hlasu, tak druhá strana uslyší pouze váš hlas, a to i v případě, že se nacházíte v nějakém rušném prostředí, například v kavárně. Třetím dostupným režimem je Široké spektrum, v rámci kterého druhá strana uslyší naprosto vše, co se kolem vás děje. Nutno zmínit, že jsou tyto funkce k dispozici jen na iPhone XS a novější, potažmo na zařízení s čipem A12 Bionic a novějším.

Dnes nejčtenější

.