Zavřít reklamu

Ačkoliv se nová generace Apple Watch začala prodávat teprve před týdnem, už má za sebou první důkladná rozebrání, které odhalují její útroby. O to se jako již tradičně postarali odborníci z iFixit, kteří se specializují na opravy elektroniky. Co tedy při svém rozboru zjistili?

Novinek oproti předešlým generacím není mnoho. Do vínku dostaly například mírně větší baterie s kapacitami 1,189 Wh u 45 mm verze a 1094 Wh u 41 mm verze, což znamená v prvním případě mezigenerační nárůst o 1,6 %, ve druhém pak o solidnějších 6,8 %. Je nicméně třeba říci, že větší baterie nepřináší na hodinky lepší výdrž, jelikož “živí” větší displej, který je energeticky náročnější. A jelikož je čipset hodinek stejný jako v předešlých letech, byť se jmenuje jinak, nebylo zkrátka kde ubírat na spotřebě.

Obecně se dá říci, že vnitřní uspořádání komponent v Series 7 je extrémně podobné tomu ze Series 6. Jediným větším rozdílem je odstranění prvků spojených s diagnostickým portem, který byl až do loňska fyzický, zatímco letos je diagnostika řešena bezdrátově a to konkrétně kvůli vyšší odolnosti hodinek. I ta je ale dle iFixit svým způsobem na pováženou. Hodinky sice disponují certifikací IP6X, ale dle odborníků je tomu možná jen proto, že Apple u starších modelů, které by touto certifikací pravděpodobně také prošly, zkrátka test neudělal. Pár odolnostních upgradů u Series 7 sice naleznete (nově je u nich například síťovina zakrývající mřížku reproduktoru) či právě odstranění diagnostického portu, ale více viditelných odolných upgradů hodinky neskrývají. 

Co se týče displeje, ten sice vypadá na první pohled také jako panel z Apple Watch Serise 6 a starších, avšak jeho připojování ke zbytku hodinek je nově řešeno pouze přes jeden flex kabel namísto dvou, což výrazně usnadňuje jeho výměnu při opravách. Nic zajímavého z něj ale už bohužel vyčíst nelze. I díky jeho snadné vyměnitelnosti si ale Series 7 vysloužily od iFixit skóre opravitelnosti 6 z 10 bodů, tedy lehký nadprůměr. 

Apple Watch 7 lze zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.