Zavřít reklamu

Jedou z nejzajímavějších vychytávek nové generace MacBooků Pro je bezesporu podpora rychlonabíjení, kterou doposud disponovaly jen iPhony spolu s nejnovější generací Apple Watch. Nové Macy tak lze díky ní nabít z 0 na 50 % za parádních 30 minut, byť samozřejmě jako již tradičně při použití nabíjecího adaptéru s odpovídajícím výkonem. Poměrně zajímavé je nicméně to, že nám o něm Apple evidentně na Keynote neřekl vše – třeba to, že u 16” modelu bude relativně omezené. 

Letošní MacBooky Pro lze dobíjet jak skrze USB-C zdířky, tak i pomocí portu MagSafe 3, který u nich Apple po letech absence oživil. A zatímco v případě 14” modelů lze pro rychlonabíjení využít jak USB-C, tak i MagSafe 3 port, u 16” modelu je třeba, aby byl pro tyto účely využíván jen MagSafe. USB-C je totiž omezeno na “pouhých” 100W pro nabíjení, což však většímu MacBooku vzhledem k velikosti jeho akumulátoru zkrátka nestačí. Rozhodně tedy letos neplatí, že největší MacBook se rovná zároveň tomu nejlepšímu a nejméně omezenému stroji.

Předobjednávky novinek odstartovaly hned po jejich pondělním představení s tím, že na pulty obchodů zamíří už v úterý 26. října. V tentýž den pak začne Apple prodávat i třetí generaci základních sluchátek Apple AirPods, kterou po boku MacBooků též představil. Zatímco AirPodů však bude dle všech dostupných informací dostatek, jelikož poptávka po nich nemá být nikterak velká, na MacBooku si budou muset zájemci pravděpodobně počkat dlouhé týdny či měsíce. Už nyní totiž svítí na oficiálním Online Storu Applu poměrně dlouhé dodací doby. 

Nový MacBook Pro lze předobjednat zde

Dnes nejčtenější

.