Zavřít reklamu

Jestliže se řadíte mezi opravdové jablíčkáře, tak jste zajisté společně s námi na začátku týdne sledovali letošní třetí Apple Keynote. Na této konferenci přišel Apple se zbrusu novými MacBooky Pro, konkrétně s 14″ a 16″ modelem. Kromě nových přenosných počítačů pro profesionály jsme se dočkali ještě představení sluchátek AirPods třetí generace a nových barev chytrého reproduktoru HomePod mini. Jednalo se o jednu z nejvíce nabitých konferencí od Applu za poslední dobu, i přesto ale mohli někteří z nás očekávat něco navíc. V tomto článku se společně podíváme na 5 věcí, kterých jsme se na Apple Keynote s názvem Unleashed nedočkali.

27″ iMac

Apple představil zbrusu nový a přepracovaný 24″ iMac s čipem M1 na jaře letošního roku. Přepracování bylo už delší dobu chtěné a rozhodně se povedlo. Nový 24″ iMac se stal užším, nabídl hned několik barev a hlavně přišel s čipem Apple Silicon. Jak ale jistě víte, tak Apple má v nabídce dlouhodobě dvě varianty iMacu, a to právě 24″, který nahradil původní 21.5″, společně s 27″. A právě tento 27″ model se prozatím nedočkal žádného přepracování, což je rozhodně škoda. To znamená, že má tento 27″ iMac i nadále design s širokými rámečky okolo displeje, jednu barevnou variantu a hlavně stále procesor Intel, jako jeden z mála posledních produktů. Někteří z nás očekávali, že se dočkáme vydání 27″ iMacu s čipem Apple Silicon na poslední konferenci, budeme si ale ještě muset počkat.

OLED iPad Air

Některé zdroje hovořily o tom, že by Apple mohl na poslední konferenci představit nový iPad Air s OLED displejem. Díky tomu by se iPad Air dočkal pořádného vylepšení displeje, po vzoru technologie mini-LED u iPadu Pro. Podle dostupných informací by se měl budoucí iPad Air dočkat mnoha různých funkcí a technologií, které aktuálně nabízí pouze iPady Pro. Jedná se například o LiDAR, možnost připojení k 5G síti a další. Pravdou ale je, že názory na zavedení OLED displeje u iPadu Air se liší. Některé zdroje uvádí, že se dočkáme OLED displeje, jiné zase hovoří o mini-LED, který je nyní již kromě iPadu Pro k dispozici u nových MacBooků Pro. S čím Apple u budoucího iPadu Air přijde zjistíme snaž už na začátku roku 2022.

Větší HomePod

Pokud patříte mezi jedince, kteří sledují Apple svět další dobu, tak vám zajisté nemusím připomínat, že až donedávna byl součástí nabídky Apple chytrý reproduktor HomePod. Jeho představení jsme se dočkali již před třemi lety a bohužel za tu dobu, co se prodával, si příliš majitelů nenašel. Pro Apple se tak jednalo o určité zklamání a nakonec se před několika měsíci jablečná společnost rozhodla, že HomePod přestane prodávat. V nabídce tak zůstal pouze menší HomePod mini, který už je o dost oblíbenější, a to především kvůli své nízké ceně. Jenže když má produkt v názvu „mini“, tak většina z nás očekává, že by měl být k dispozici také produkt v klasické velikosti. To bohužel prozatím u HomePodu neplatí. Někteří jedinci očekávali, že bychom se možná mohli dočkat představení většího HomePodu, bohužel se ale tyto spekulace nevyplnily, což je rozhodně škoda. Namísto toho Apple přišel pouze s novými barvami HomePodu mini. Tak snad se dočkáme další rok.

Nový Mac mini

Mac mini se stal, společně s MacBookem Air a 13″ MacBookem Pro, vůbec prvním počítačem od kalifornského giganta, který byl osazen čipem Apple Silicon, konkrétně M1. K představení Macu mini s M1 došlo již téměř před rokem, tedy v listopadu 2020. Od té doby se Mac mini nedočkal prakticky žádného vylepšení. Nutno zmínit, že je tento stroj mezi uživateli velmi oblíbený a mnoho z nich by zajisté nějakou formu aktualizace uvítalo. Nyní jsme se tedy dočkali představení nových MacBooků Pro s prvními profesionálními čipy, a tak se dá říct, že na řadě je aktuálně právě Mac mini, společně s MacBookem Air. Co se týče MacBooku Air, tak jeho nové generace bychom se nejspíše měli dočkat již brzy. Doufejme tedy, že Apple na Mac mini nezapomene, a že jeho novou generaci představí společně s novým Airem.

iPod touch

Pro některé z vás je dost možná iPod touch naprosto zbytečným produktem. Věřte ale, že se stále najdou jedinci, kteří by jeho aktualizaci velmi rádi uvítali – poslední aktualizace totiž proběhla v roce 2019. Již delší dobu se mluví o tom, že iPod touch nejspíše zanedlouho „vymře“. Poslední nadějí byla právě pondělí Apple Keynote. Mnozí se modlili za to, aby na této konferenci Apple s novou generací iPodu touch přišel, bohužel se tak ale nestalo, čímž se prakticky potvrdil fakt, že už se nové generace nikdy nedočkáme. Nedočkali jsme se žádné zmínky ani při představování nových funkcí v rámci Apple Music, ani nikde jinde. iPod touch už totiž není pro uživatele tak výhodný jako kdysi, jelikož pro přehrávání hudby lze využít iPhone, který toho navíc umí o mnoho více. Navíc k tomu, Apple se rozhodl, že již v App Storu nebude iPod touch zobrazovat ani v hlavním horním menu a kolonka s tímto produktem je aktuálně přítomna prakticky pouze v patičce.

Dnes nejčtenější

.