Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi jedince, kteří se zajímají o dění ve světě Applu, tak zajisté víte, že jsme se na letošní vývojářské konferenci WWDC21 dočkali představení nových verzí operačních systémů. Konkrétně došlo k představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Nové majoritní verze operačních systémů představuje Apple na WWDC tradičně každý rok a letos tomu tedy nebylo jinak. Ihned po představení Apple uvolnil první vývojářské beta verze, zanedlouho pak také beta verze pro veřejné testery. V současné chvíli už jsou systémy, vyjma macOS 12 Monterey, několik týdnů „venku“ pro širokou veřejnost, takže si je může nainstalovat každý. Na našem magazínu se neustále věnujeme novinkám z těchto systému a v tomto návodu se podíváme na iOS 15.

Jak na iPhone získat místo na iCloudu zdarma pro přechod na nový model

Veškerá data byste měli neustále zálohovat. Může se totiž stát opravdu cokoliv a rázem se ocitnete v situaci, kdy o veškerá data přijdete. Bohužel, taková situace nejspíše nemine každého z nás, dřív nebo později, a tak je lepší být připraven než překvapen. Pro zálohování dat vám perfektně může posloužit jablečný iCloud. Pokud si jej nepředplácíte, tak máte k dispozici 5 GB úložiště zdarma, za pár desítek korun měsíčně si pak můžete pořídit 50 GB, 200 GB či 2 TB. iCloud je navíc skvělý pomocník při přechodu ze starého iPhonu na nový, jelikož si můžete nechat veškerá data stáhnout na pozadí přímo z iCloudu a nový model tak ihned začít používat. I přesto ale někteří jedinci nejsou schopni obětovat jednu kávu měsíčně za kompletní zálohu svých dat. Aby Apple všem uživatelům usnadnil přechod ze starého jablečného telefonu na nový, tak přišel s novou funkcí, která vám poskytne dočasně místo na iCloudu zdarma. Získat jej můžete následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kousek níže a vyberte možnost Obecné.
  • Následně sjeďte úplně na samotný konec a klepněte na Přenést nebo resetovat iPhone.
  • Poté v horní části obrazovky věnujte pozornost dlaždici Připravit pro nový iPhone, kde klepněte na Začít.
  • Následně stačí, abyste se prokousali průvodcem, který vám místo na iCloudu poskytne.

Pomocí výše uvedeného postupu tedy můžete získat přístup k místu na iCloudu zdarma. Samozřejmě ale tohle místo nemůžete využívat klasicky jako obyčejný iCloud, který si předplatíte. Ručně na něj nebudete schopni uložit nic – iPhone na něj uloží pouze aplikace a data. Jakmile si pak pořídíte nový iPhone, tak v úvodním průvodci bude stačit zvolit, aby došlo k přesunu dat ze starého zařízení prostřednictvím iCloudu. Jedná se tedy o mnoho jednodušší postup než kdybyste využili klasický přenos dat, který navíc trvá mnohdy desítky minut. S pomocí iCloudu jste schopni zařízení ihned používat a veškerá data se stáhnou na pozadí, což se rozhodně hodí. Tato data uložená na „propůjčeném“ iCloudu budou k dispozici po dobu tří týdnů, poté se smažou.

Dnes nejčtenější

.