Zavřít reklamu

K představení nových operačních systémů od Applu došlo na letošní první konferenci WWDC21. Tato vývojářská konference se letos konala na začátku června a nutno zmínit, že na ni Apple představuje nové operační systémy tradičně každý rok. Konkrétně jsme se dočkali představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Všechny tyto operační systémy byly ihned k dispozici k předběžnému přístupu v rámci beta verzí, prvně pro vývojáře a následně i pro testery. Aktuálně už jsou systémy „venku“ i pro širokou veřejnost, tedy vyjma macOS 12 Monterey, kterého se dočkáme zanedlouho. Na našem magazínu se neustále věnujeme novým funkcím a vylepšením, které jsou součástí těchto systémů a v tomto článku se podíváme na watchOS 8.

Jak na Apple Watch aktivovat hlasovou odezvu při cvičení

Apple Watch většina z nás používá jakožto prodlouženou ruku iPhonu. Pravdou ale je, že jablečné hodinky byly stvořené především pro zaznamenávání aktivity a cvičení. Ke sledování aktivity můžete využít nativní aplikace, každopádně je pravdou, že některé aplikace třetí strany toho umí o něco více. Zmínit můžeme například funkci, díky které vás aplikace informují o nějakém pokroku při cvičení, tedy například o uběhnutém kilometru apod. Aplikace Cvičení vás původně o této skutečnosti dokázala informovat haptickou odezvou či notifikací, nově si ale můžete nastavit, abyste o svých milnících dostávali hlasové upozornění. Postup pro aktivaci je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašich Apple Watch s watchOS 8 přesunuli do seznamu s aplikacemi.
  • Jakmile tak učiníte, tak lokalizujte a rozklikněte aplikaci Nastavení.
  • Následně sjeďte o kus níže, kde se nachází kolonka Cvičení, na kterou klepněte.
  • Poté sjeďte úplně dolů a pomocí přepínače aktivujte možnost Hlasová odezva.

Pomocí výše uvedeného postupu si tedy můžete na vašich Apple Watch aktivovat hlasovou odezvu při cvičení. Samozřejmě si tuto funkci můžete aktivovat také na vašem iPhonu, a to v aplikaci Watch. Stačí přejít do sekce Moje hodinky, kde rozklikněte Cvičení, a poté možnost Hlasová odezva aktivujte. Apple Watch jako takové vás každopádně o milnících informovat nebudou – je nutné, abyste k nim měli připojená sluchátka. Kromě milníků vás dokáže hlasová odezva informovat také o splnění kroužků aktivity.

Dnes nejčtenější

.