Zavřít reklamu

Se závěrem týdne vám opět přinášíme přehled dalších užitečných zkratek pro iOS. Než se pustíte do jejich instalace a zkoušení, připomínáme, že je potřeba každou zkratku otevřít v prostředí prohlížeče Safari na iPhonu, do kterého ji budete chtít nainstalovat. Ujistěte se také, že jste v Nastavení -> Zkratky povolili používání nedůvěryhodných zkratek.

Email Schedule to yourself

Zkratka s názvem E-mail Schedule to Yourself se umí napojit na nativní Kalendář na vašem iPhonu, najít schůzky a další události, které vás v daný den čekají, a odeslat jejich seznam na vámi zadanou e-mailovou adresu. Navzdory názvu zkratku můžete přehled svých událostí na daný den odeslat e-mailem naprosto komukoliv. V nastavení zkratky můžete upřesnit, za jakého kalendáře budou události vybrány a jaké budou jejich parametry.

Zkratku Email Schedule to yourself stáhnete zde.

 

Read Later

Procházíte často internet, nacházíte na něm zajímavé blogové články nebo zprávy, a chtěli byste si je odložit na pozdější přečtení? Právě pro tytyo účely můžete na kartu sdílení na vašem iPhonu přidat zkratku s názvem Read Later, s jejíž pomocí můžete snadno a rychle odložit vámi vybraný obsah na pozdější přečtení.

Zkratku Read Later stáhnete zde.

Shorten URL

Jak název napovídá, můžete zkratku Shorten URL na vašem iPhonu využít k rychlému a jednoduchému zkrácení vybraných URL adres. Zkratku můžete použít ve spolupráci s hlasovou asistentkou Siri nebo jednoduše z listu sdílení. Zkrácenou URL adresu můžete následně snadno zkopírovat a vložit tam, kam potřebujete.

Zkratku Shorten URL stáhnete zde.

Expand URL

Pokud naopak potřebujete rozšířit URL adresu, můžete k tomuto účelu využít zkratku s názvem Expand URL. Zkratka Expand URL automaticky „rozbalí“ vybranou URL adresu a poté ji také automaticky vloží do schránky, odkud ji můžete zkopírovat a nakládat s ní tak, jak právě potřebujete.

Zkratku Expand URL stáhnete zde.

Convert Photos to GIF

Tvorba GIFů z fotografií se mezi majiteli iPhonů těší poměrně velké popularitě. Pokud jste pro tyto účely zatím ještě nenašli tu pravou aplikaci, můžete vyzkoušet, jak v tomto směru funguje zkratky Convert Photos to GIF. Tato zkratka Vám pomůže z galerie na vašem iPhonu vybrat fotografie a automaticky z nich vytvoří animovaný GIF.

Zkratku Convert Photos to GIF stáhnete zde.

Dnes nejčtenější

.