Zavřít reklamu

Když Apple před pár měsíci stáhl z pultů obchodů klasické HomePody, které si svou premiéru odbyly v roce 2017, nejednoho uživatele tím poměrně dost překvapil. Jednalo se totiž přeci jen o vlajkovou loď jeho smart reproduktorů, která nabízela v porovnání s menším HomePodem mini podstatně lepší zvukovou složku. Pokud jste si však mysleli, že je konec velkého HomePodu zároveň náznakem konce celé produktové řady, jste dle všeho na omylu. 

Velmi dobře informované agentuře Bloomberg se podařilo zjistit, že se Applu ve snaze zvýšit atraktivitu HomePodů podařilo do svých řad ulovit nového vedoucího pro audio software právě v jeho chytrých reproduktorech. Řeč je konkrétně o Afreezi Familym, který v Applu již v minulosti působil s tím, že v roce 2016 se jej rozhodl opustit a založit si vlastní hudební startup točící se právě kolem audio software. Do tohoto startupu se mu následně podařilo přetáhnout mnoho zaměstnanců starajících se audio právě z řad Applu, se kterými se mu podařily zaznamenat vcelku zajímavé výsledky. A právě ty zřejmě Apple přiměly k jeho opětovnému oslovení. 

Poměrně zajímavé je, že se Apple rozhodl získat jen jeho a nikoliv celý startup disponující řadou zajímavých softwarových řešení, které by šly pro budoucí HomePody zcela určitě solidně využít. Na druhou stranu už samotné získání Familyho může být velmi dobrým startem v rozvoji HomePodů jako takových. Zároveň nelze tento krok číst jinak než jako potvrzení toho, že se Apple tento produkt odpískat rozhodně nechystá, ba naopak by jej rád v budoucnu ještě více zatraktivnil. 

HomePod mini ve slevě seženete zde

Dnes nejčtenější

.