Zavřít reklamu

Od představení nových operačních systémů od Applu aktuálně uběhlo již několik měsíců. Momentálně už jsou ale veškeré nové systémy k dispozici i pro širokou veřejnost. To znamená, že si iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 či tvOS 15 může nainstalovat již doopravdy každý. Všemožných novinek, se kterými Apple v nových operačních systémech přišel, je k dispozici opravdu hromada, byť se to na první pohled nemuselo zdát. I z toho důvodu se na našem magazínu neustále těmto novinkám a vylepšením věnujeme. Konkrétně se v rámci tohoto článku podíváme na vylepšení z aplikace Fotky v iOS 15.

Jak na iPhone ve Fotkách vybrat fotografie, které se objeví se vzpomínce

V minulých dnech jsme se společně podívali na sekci Sdíleno s vámi, která je nově součástí aplikace Fotky. To ale rozhodně není vše – Fotky se totiž dočkaly také přepracování vzpomínek. Nově si můžete přesně nastavit, které fotografie budou a nebudou součástí vybrané vzpomínky. Vaši volbu si pak Fotky zapamatují pro vytváření dalšího vzpomínkového videa. Postup pro vybrání fotek do vzpomínky je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu s iOS 15 přesunuli do nativní aplikace Fotky.
  • Jakmile tak učiníte, tak ve spodní části obrazovky klepněte v menu na Pro vás.
  • Následně si v této sekci vyberte konkrétní vzpomínku, kterou chcete upravit, a klepněte na ni.
  • Tímto se spustí její přehrávání. Poté na displej při přehrávání znova klepněte, čímž se zobrazí ovládací prvky.
  • Dále v pravém horním rohu obrazovky rozklikněte ikonu tří teček v kroužku.
  • Zobrazí se malé rozbalovací menu, ve kterém klepněte na možnost Správa fotek.
  • Následně už si jen stačí vybrat fotky, které se (ne)mají v konkrétní vzpomínce zobrazit.
  • Po vybrání volbu potvrďte stisknutím Hotovo v pravém horním rohu.

Pomocí tohoto způsobu si tedy můžete nastavit fotografie, které se v konkrétní vzpomínce mají zobrazit. Nových funkcí v aplikaci Fotky z iOS 15 je opravdu mnoho, především pak tedy v rámci vzpomínek. I v následujících dnech se těmto vylepšením z aplikace Fotky budeme věnovat, tudíž si můžete být stoprocentně jistí, že tuto aplikaci využijete na maximum.

Dnes nejčtenější

.