Zavřít reklamu

Nové majoritní verze svých operačních systémů představil Apple již před několika dlouhými měsíci, a to na vývojářské konferenci WWDC21. Konkrétně jsme se dočkali představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Ihned po skončení prezentace byly vypuštěny první beta verze těchto systémů, prvně pouze pro vývojáře a následně i pro testery. V současné chvíli už jsou ale zmíněné systémy, vyjma macOS 12 Monterey, k dispozici pro širokou veřejnost. To znamená, že si je může nainstalovat a vyzkoušet každý jedinec, který vlastní podporované zařízení. Na našem magazínu se věnujeme novinkám a vylepšením, se kterými nové systémy přichází a v tomto článku se budeme věnovat iOS 15.

Jak na iPhone v Soustředění nastavit povolená volání a opakované hovory

Velkých novinek je letos v iOS 15 k dispozici opravdu požehnaně. Zmínit můžeme například režim Soustředění, který přímo nahradil původní režim Nerušit. V rámci Soustředění si uživatel může vytvořit hned několik různých režimů, u kterých si následně může individuálně nastavit všemožné volby. K dispozici jsou možnosti pro zvolení, kdo se vám bude moci dovolat, popřípadě jaká aplikace vám bude moci odesílat oznámení. Kromě toho si můžete nastavit, aby se u ikon aplikací na ploše nezobrazovaly oznamovací odznaky či si můžete nechat skrýt vybrané stránky s aplikacemi. Z původního Nerušit však došlo k zachování možností povolená volání a opakované hovory. Ty můžete nastavit následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu s iOS 15 přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže a otevřete sekci Soustředění.
  • Zde na další obrazovce rozklikněte režim, se kterým chcete pracovat.
  • Poté v kategorii Povolená oznámení otevřete sekci s názvem Lidé.
  • Následně ve spodní části obrazovky přejděte v kategorii Povolit také do sekce Volající.
  • Zde už si můžete povolená volání a opakované hovory nastavit.

Prostřednictvím výše uvedeného způsobu lze tedy ve vybraném režimu Soustředění z iOS 15 (de)aktivovat povolená volání a opakované hovory. V rámci povolených volání si můžete vybrat určitou skupinu lidí, kteří se vám budou moci při aktivním režimu Soustředění dovolat. Konkrétně je možné si vybrat z možností Všichni, Nikdo, Oblíbené kontakty a Všechny kontakty. Po zvolení této možnosti si ale samozřejmě i nadále můžete povolené kontakty nastavit individuálně. Co se týče opakovaných hovorů, tak pokud vám stejný volající zavolá podruhé během tří minut, tak nedojde k vypnutí zvuku. Dojde k „přebití“ režimu Soustředění a volání uslyšíte.

Dnes nejčtenější

.